Most én ezt próbáltam ki: az utólsó átgyúráskor sütőedénybe tettem a tésztát, majd a megmaradt kovászomat most etettem meg, 6 kanál víz,6 kanál liszt és egymás mellé tettem őket. Izgalommal vártam mi történik, hiszen arra számítottam, hogy mikorra tele lesz a kovásszal az üveg, akkorra a kenyér is meg kel. Így is történt, pont ennyi idő ( bő három óra) kellett a keléshez amennyi a kovász teljes emelekédéséhez kellett.
Bevágtam pengével a tésztát és jénaiban beborítva 230 fokra előmelegített sütőbe tettem. Az anya kovászom, rozs és BL 55 lisztből készült.
Este megcsináltam az előtésztát,
1 jó nagy kanál kovász,
6 kanál liszt,
6 kanál víz,
majd reggel hozzá adtam,
30 dkg BL55 és 20 dkg graham és 1 kanál rozs lisztet.
Háromszor 20 percenként átgyúrtam és jénaiba tettem.
Bő három óra alatt szép magasra emelkedett a kovász is úgyszintén.
Jó, hogy kipróbáltam, máskor is így csinálom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése