2011. március 21., hétfő

Kenyérsütés,fázisfotókkal.


Többen kérték már tőlem,hogy kenyérsütésemet fázisfotókkal tegyem fel.
Ma lefotóztam az előkészületeket is.
Hát íme a mai kenyerem!

A végeredmény megint egy csoda szép kenyér. Mint mindig most is megbabonázott. Csak állok mellette és áhítattal nézem. Az illata? Csodálatos!


Szeretném ha kipróbálnátok és ugyan azt éreznétek amit én!


Ez a recept a pontos adagolás betartása mellett,csak siker lehet!
Nagyon sokszor megsütöttem már,de aki ide jár hozzám,annak azt hiszem nem kell
megmagyarázni,hogy ebből a receptből csak jó sülhet ki!

Kovász


A hozzávalók.



Belemérem az anyagokat a gépbe. Alul van mindig a víz.



Kész a dagasztás

Beáztatom a Pataki tálat.

Megkelt a tészta.

Kiveszem a gépből és megformázom.Papírral bélelt Patakiba teszem.


Öt perc múlva lehet mintát rajzolni rá.
Óvatosan a pengével,hogy egyenletes mélységig vágjunk,mert ha mélyre sikerül a vágás,akkor nagyon szét nyílik a tészta.






Megkelt a tészta.


Ráborítom a tetőt és forró 210 fokos sütőbe teszem.
45 percig sütöm és utána


leveszem a tetőt. Tető nélkül még sütöm amíg piros nem lesz. Az én sütőmben ez az idő még 10-15 perc.


És a csodás végeredmény.






350 ml víz
2 evőkanál olaj
3 kávéskanál só
1 evőkanál porcukor, 
80 dkg BL 55 liszt

+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtti napon, este.

Kovász:
150 ml víz
15 BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
2 dkg élesztő



A kovász  hozzávalóit  fakanállal jól összedolgozom és kelni hagyom. Mikor duplára kel, akkor ismét párszor alányúlok a fakanállal.
  Csak konyharuhával takarom le, reggelig.
Nagyon szívesen segítek,kérdezzetek bátran!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...