2011. március 9., szerda

Szülinapi kenyér.

FŐ az egészség!



Teljes kiőrlésű liszteket kellene használni mert cukor beteg vagyok.
Ma összeszedtem a lisztjeimet és találtam rozs, tönköly,graham lisztet.
Nem tudtam választani,hogy melyikből süssem a kenyeret és úgy döntöttem mindegyikből teszek bele.
Meglepő eredmény született! Láthatjátok! Csodaszép lett.
Most 20 dkg teljes kiőrlésű liszt van a kenyeremben,de emelni szeretném legalább 40 dkg-ra.

Jaj pedig, hogy imádom a fehér kenyeret! Teljesen, biztos nem tudok lemondani róla!








3,02dl víz(ha igényli a tészta,akkor még egy keveset kell bele tenni!)
3 kanál olaj
1 evőkanál cukor
3 kávéskanál só(csapósan)
2 dkg élesztő
30 dkg Fehér liszt BL55
10 dkg Félfogós liszt BF80
10 dkg BF80 kenyér liszt
5 dkg Rozs liszt
10 dkg Tönkölybúza liszt
5 dkg Graham liszt
+
Kovász:Előző nap kell elkészíteni!
1 dl víz
25dkg BL55 liszt
pici só
pici cukor
2 dkg élesztő

8 megjegyzés:

Gizi írta...

Csodálatos kenyér, és csak tátott szájjal nézem, milyen csodásan díszíted őket.

Boldog Születésnapot Kívánok!!!
Isten éltessen sokáig erőben, egészségben!!

Terike írta...

Gizikém!
Köszönöm szépen!
A díszítés, csak hab a tortán!

Mézeskalács írta...

Gyönyörű!!! Boldog születésnapot kívánok!:)

Vali írta...

Boldog születésnapot kívánok!
Csoda klassz a kenyered.

autumn írta...

Boldog Születésnapot!
Ez a kenyér is gyönyörű lett, ahogy az összes munkád!

Terike írta...

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!

További szép napot!
Puszi Terike

? írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Uriel Szíve írta...

Fantasztikusan néz ki ez a kenyér (is)! Nyami!!! :)
Isten éltessen! Kívánom, hogy még nagyon-nagyon sok kenyeret süssél!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...