2011. március 18., péntek

Bimbó vagy teknősbéka?

Bimbós és leveles kenyeret akartam készíteni ajándékba.
Hát nem az lett. Inkább teknős békásra sikerült.Nem baj! Szép kenyér. Bizonyára így is tetszik majd!
Remélem azért jó kis meglepetés lesz!










Véletlen kimaradt a sorból ez a kenyerem.
Most pótolom a figyelmetlenségem. Nem érdemli meg,hogy ne mutassam meg,hiszen gyönyörű lett!


12 megjegyzés:

Szemirámisz írta...

Nagyon szép lett! Elárulod, hogyan csinálod rá ezeket a mintákat?
Meg az sem világos, hogy miven keleszted,hogy ilyen szép formája lesz, talán a pataki tálban? És kifordítva sütöd ?

Na, most aztán feltettem egy rakás kérdést, remélem,elárulod a műhelytitkokat!:))

Mézeskalács írta...

Szerintem ez egy hihetetlenül gyönyörű teknősbéka!:))))))) A mintákra én is nagyon kíváncsi volnék

Terike írta...

Szemirámisz!
Mézeskalács!
Pataki tálban sütöm. Abban kel meg és abban is sül.
A mintákat egyszerűen pengével rajzolom,akkor amikor már 4-5 percig kel a cserépedényben.
Nagyon picit vágom meg a kenyeret és így nem nagyon nyílik meg a vágás. Persze nem mindíg sikerül.
Ja és álltalában körbe vágom a tésztát mert akkor a teteje szebben megmarad és inkább körbe reped meg.
Próbáljátok ki!

Erika Nagy Farkas Dudás írta...

Egyszerűen fantasztikus!
Szép hétvégét!

Kri írta...

Na hétvégén kipróbálom! :D

Mézeskalács írta...

Köszi az infókat! Még egy kérdésem lenne, bár lehet, hogy elég "amatőr" lesz:)
A pataki tál tetejét is rajta hagyod sütéskor?

Szemirámisz írta...

Köszönöm a részletes leírást, ki fogom próbálni! :)
Ez a pataki tálas sütés is érdekel. :))
Ha jól látom,ez nem mázas sütőtál, ugye? Beszoktad áztatni vízbe sütés előtt?

Buba írta...

Egyszerűen gyönyörűek, és milyen guszták...:)

Vali írta...

Nagyon jópofa formája van. Ügyes vagy.

Terike írta...

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat!
A Pataki tál tetejét is ráteszem,úgy sütöm.
Igen be kell áztatni a tálat.
Szép hétvégét és jó sütkérezést kívánok!
Nyugodtan kérdezzetek,szivesen segítek!

Névtelen írta...

Én úgy tudom, hogy a pataki tálat nem szabad forró sütőbe tenni, csak hidegbe, mert egyébként elpattanhat. Nekem belül mázas van, az jó kenyérsütéshez ?

Köszönöm előre is a választ !

Terike írta...

Köszönöm szépen,hogy megnéztétek!

A Pataki tálat fél órára beáztatom.
Én mindíg forró sütőbe teszem és semmi baja nincs .
Eddig egy tört el,de muszáj volt neki,mert durva voltam vele.
A tapasztalatom szerint mikor kivesszük a forró sütőből akkor óvatosan kell vele bánni mert nagyon kiszárad.
A kenyér mosdatást pedig a tálon kivül kell végezni.
Nehogy a forró tálra permetezzük a hideg vizet,mert akkor biztos elreped.

Nekem nem mázas van de szerintem az is jó.
Kivül áztasd meg, belül pedig permetezd meg a sütőpapír alatt.
Én a sütés előtt a kenyérre is permetezek kicsi vizet és úgy teszem rá a tetőt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...