2011. március 24., csütörtök

Meggyes Duna-hullám.







A kedvenc sütim.

1 üveg meggybefőtt
50dkg puha vaj
30dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
Pici só
6 tojás
35 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
2 evőkanál kakaó
3 evőkanál+162l tej
1 zacskó vaníliaízű pudingpor
(1/2 l tejhez, főzős puding)
15dkg ét
15dkg tejcsokoládé
Tepsi kikenéséhez vaj

25 dkg vajat 25 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és csipetnyi sóval kikavarunk.
5-6 evőkanál liszttel váltogatva beledolgozzuk a tojásokat és rászitáljuk a sütőporral elkevert maradék lisztet.
A felét margarinnal kikent 32x38 cm tepsibe simítjuk. A maradék tésztát a kakaóporral és 23 evőkanál tejjel összedolgozzuk, majd a világos tésztára kenjük.
Elosztjuk rajta a lecsöpögtetett meggyet és előmelegített sütőben,175 fokon 30-35 percig sütjük.
Hűlni hagyjuk.

A pudingport a maradék cukorral és 8 evőkanál tejjel simára kikeverjük.
A maradék tejet lábosban felforraljuk, majd belevegyítjük a feloldott puding port és kb. 1 percig főzzük.
Tálba öntjük, és letakarva hűlni hagyjuk.

A maradék vajat robotgéppel krémesre felverjük.
A pudingot jól átkeverjük, evőkanalanként a vajba dolgozzuk,majd a krémet a meggyrétegre simítjuk.
Kb. 3 órára hűtőbe tesszük.

A kétféle csokit durvára felaprítjuk, és forró vízfürdőben felolvasztjuk.
Kissé kihűtve a sütemény tetejére kenjük és villával vagy tortafésűvel hullámokat húzunk bele.
Dermedni hagyjuk.

Nagyon finom süti.

4 megjegyzés:

Altair írta...

Azta, de jól néz ki! És nem is tűnik bonyolultnak. :o)

Terike írta...

Altair:
Nagyon egyszerű és nagyon finom süti. Eggyáltalán nem bonyolult. Próbáld ki!

Farci írta...

Az EGYIK kedvencem :) !

Rece-fice írta...

Ezt puding nélkül szoktam csinálni - de majd megbolondítom vele én is!!!
Ja, és a kakaó után nem 23, hanem 2-3 kanál tej, ugye?
Köszönöm a 150 éves Monarchia-térképet!!! 1000-rel keresem a tanyánkat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...