Bármennyi szeretném, nem lesz látványos a teljes kiőrlésű lisztekből készült kenyér.
Sokat kísérletezgettem már a TK lisztekkel és ez lett a legfinomabb eddig.
A receptben leírt mennyiségből , 90 dekás kenyér sült.
Beborított jénaiban sütöttem.
Tészta:
3 dl víz
25 dkg BL 55 liszt
15 dkg Rozsliszt
5 dkg Grahamlisz
5 dkg Tönkölybúzaliszt
1 evőkanál olaj
3 kávéskanál só
1/2 kanál porcukor
+
a tegnap elkészített kovász.
Kovász leírása:
150 ml víz
150 g liszt
30 g élesztő
Jól kikavarni, galuska keménységűre, majd letakarni konyharuhával.
3 megjegyzés:
Jaj de jó, most örömet szereztél nekem! A múltkor (kb 2 hete)
sütöttem TK lisztes kenyeret és az enyém is pont ilyen lett. Frissen az íze nem lett rossz, de már 2. nap nem volt élvezhető. Nem is sütöttem többször, veszem a boltit amibe nem tudom mi van :(
Ma sütöttem én is teljes kiőrlésű tönköly, graham és kevés fehér kenyérliszt keverékéből. Nem is nő meg annyira, mint a hagyományos, de az íze nagyon jó és tudjuk azt, hogy mi van benne. Egészségesebb mint a csak fehér lisztből készült társa. Másnap is finom, puha, nem morzsálódik. A harmadnapot sosem éri meg:-)
Nekem a teljes őrlésű lisztből minél többet használok, annál csúnyább a kenyerem/zsemlém. Szerencsére azért finom. :)
Megjegyzés küldése