2011. január 13., csütörtök

Zabpelyhes kenyér.









3,1dl víz
2 evőkanál olaj
2 kávéskanál só
1 evőkanál méz
2 evőkanál ecet
40 dkg liszt BL55
15 dkg liszt BL80
15 dkg liszt BF80 (félfogós)
1 teáskanál sikér
2 evőkanál zabpehelyliszt
3 dkg élesztő
+ a tegnap elkészített kovász.


Kovász:
1dl víz
20dkg liszt BL55
1evőkanál olaj
1kávéskanál só
1 dkg élesztő

3 megjegyzés:

MJ írta...

Nagyon jól néz ki! Melinda is szokott néha rozscipót sütni. Abból kienni isteni a raguleves!

Gizi írta...

Gyönyörűszép!!!!

baratella írta...

Nagyon jól néz ki, biztos az íze is jó.Kedvem lenne a levágott darabot kacsa zsírral megkenni
Számomra a receptben a méz és ecet együtt kicsit szokatlan?? Különösen az ecetet nem tudom miért kell belerakni???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...