2011. január 8., szombat

Vásárhelyi perec



Vásárhelyi perec

1 kg liszt
40dkg Ráma margarin
3 tojás
4 dl , 2 pohár tejföl
1 evőkanál só
1 dl tej
4dkg élesztő

Az élesztőt megfuttatjuk az 1 dl tejben.
A többi hozzávalóhoz adjuk és összedagasztjuk.
Közepes kemény tésztát készítünk.
4-5 percig pihentetjük és kettő milliméter vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
Tepsibe rakjuk és megkenjük tojással, forró sütőbe sütjük. 200 fokon, szép pirosra.
Finom ropogós lesz a perecünk. Sokáig eltartható!

4 megjegyzés:

Vali írta...

Lehet, hogy ezt kipróbálom?
Magam elől eldugom.

Terike írta...

Vali!
De azért előtte, kóstold meg!
Nagyon finom.

Erika Nagy Farkas Dudás írta...

Hu, ennek most megörültem, imádom a perecet, holnap kipróbálom!
Szép vasárnapot!

Terike írta...

Erika: Várom az eredményt !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...