2011. január 19., szerda

Kagyló




Kagyló

20 db. kagylóforma.

20dkg liszt
14 dkg margarin
5dkg porcukor
1 tojás sárgájával összedolgozzuk. A tésztát legalább egy órát pihentetjük.
A formákat kibéleljük a tésztával a közepükön mélyedés maradjon.
Forró sütőbe világosra sütjük. Ha kihűlt, két fél kagylót a krémmel összeragasztunk.

Krém: 1dl tejből, 1 evőkanál liszttel pépet főzünk.
10 dkg vajat,10 dkg porcukorral habosra keverünk.
10 dkg őrölt dió. 1 csomag vaníliás cukor, 1 kanál rumot keverünk hozzá.
A két krémet összevegyítjük és megtöltjük a tésztát.

5 megjegyzés:

Ami írta...

Nagyon guszta!

Erika Nagy Farkas Dudás írta...

kevcsináló a sütkérezéshez! szépek!

Zsuzska írta...

Kedves Terike !

Kérlek látogass el a blogomra, szeretnélek meglepni :)

http://zsuzskavara.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam.html

Anikó írta...

Jól néz ki :))

Terike írta...

Köszönom a dícséreteket!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...