2011. január 21., péntek

Sikérrel sütött kenyerem.




Kenyér sikérrel.
3,1 dl víz
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál ecet
2 kávéskanál só
45 dkg liszt BL55
10dkg liszt BL80
15dkg félfogós liszt BF80
1 teáskanál sikér
1 teáskanál zabpehelyliszt
2 dkg élesztő




Kovász:
1dl víz
20dkg liszt BL80
1evőkanál olaj
1kávéskanál só
1 dkg élesztő

6 megjegyzés:

gondaanyu írta...

Gyönyörű! Nekem is most sül egy kovászos fehér kenyér.

Viki írta...

Terike ! Ez gyönyörű lett ! Gratulálok.

Viki írta...

OFF-olok egy kicsit ! Nem tudod hova lettem? Most nézem a követőid és nem vagyok közte. De nem csodálkozom, mert nálam és -sokan mások is jelezték, hogy náluk is- elvesznek a rendszeres olvasók.
Mo most azonnal be is jelentkezem.

Terike írta...

gondaanyu: Köszönöm szépen! Várom a kenyered!


Viki: Köszönöm szépen! Nem tudom mi történik? Lényeg,hogy itt vagy!!

MJ írta...

Nap mint nap nézegetem a szép, guszta saját sütötte vekniket, ráadásul Pöti leányom maga készítette zabpelyhes kenyérrel kínált hétvégén. Melinda is ha néha süt, akkor az nagyon finom. Nem is értem, miért vesszük a boltit, mikor azt sem tudjuk mi van benne?

Terike írta...

Józsi! Bizony jó lenne ha soha nem ennénk bolti kenyeret! Ki tudja mi van benne? Mi már második éve nem vettünk boltba kenyeret.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...