Hát nem az lett. Inkább teknős békásra sikerült.Nem baj! Szép kenyér. Bizonyára így is tetszik majd!
Remélem azért jó kis meglepetés lesz!





Véletlen kimaradt a sorból ez a kenyerem.
Most pótolom a figyelmetlenségem. Nem érdemli meg,hogy ne mutassam meg,hiszen gyönyörű lett!


12 megjegyzés:
Nagyon szép lett! Elárulod, hogyan csinálod rá ezeket a mintákat?
Meg az sem világos, hogy miven keleszted,hogy ilyen szép formája lesz, talán a pataki tálban? És kifordítva sütöd ?
Na, most aztán feltettem egy rakás kérdést, remélem,elárulod a műhelytitkokat!:))
Szerintem ez egy hihetetlenül gyönyörű teknősbéka!:))))))) A mintákra én is nagyon kíváncsi volnék
Szemirámisz!
Mézeskalács!
Pataki tálban sütöm. Abban kel meg és abban is sül.
A mintákat egyszerűen pengével rajzolom,akkor amikor már 4-5 percig kel a cserépedényben.
Nagyon picit vágom meg a kenyeret és így nem nagyon nyílik meg a vágás. Persze nem mindíg sikerül.
Ja és álltalában körbe vágom a tésztát mert akkor a teteje szebben megmarad és inkább körbe reped meg.
Próbáljátok ki!
Egyszerűen fantasztikus!
Szép hétvégét!
Na hétvégén kipróbálom! :D
Köszi az infókat! Még egy kérdésem lenne, bár lehet, hogy elég "amatőr" lesz:)
A pataki tál tetejét is rajta hagyod sütéskor?
Köszönöm a részletes leírást, ki fogom próbálni! :)
Ez a pataki tálas sütés is érdekel. :))
Ha jól látom,ez nem mázas sütőtál, ugye? Beszoktad áztatni vízbe sütés előtt?
Egyszerűen gyönyörűek, és milyen guszták...:)
Nagyon jópofa formája van. Ügyes vagy.
Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat!
A Pataki tál tetejét is ráteszem,úgy sütöm.
Igen be kell áztatni a tálat.
Szép hétvégét és jó sütkérezést kívánok!
Nyugodtan kérdezzetek,szivesen segítek!
Én úgy tudom, hogy a pataki tálat nem szabad forró sütőbe tenni, csak hidegbe, mert egyébként elpattanhat. Nekem belül mázas van, az jó kenyérsütéshez ?
Köszönöm előre is a választ !
Köszönöm szépen,hogy megnéztétek!
A Pataki tálat fél órára beáztatom.
Én mindíg forró sütőbe teszem és semmi baja nincs .
Eddig egy tört el,de muszáj volt neki,mert durva voltam vele.
A tapasztalatom szerint mikor kivesszük a forró sütőből akkor óvatosan kell vele bánni mert nagyon kiszárad.
A kenyér mosdatást pedig a tálon kivül kell végezni.
Nehogy a forró tálra permetezzük a hideg vizet,mert akkor biztos elreped.
Nekem nem mázas van de szerintem az is jó.
Kivül áztasd meg, belül pedig permetezd meg a sütőpapír alatt.
Én a sütés előtt a kenyérre is permetezek kicsi vizet és úgy teszem rá a tetőt.
Megjegyzés küldése