Hát nem az lett. Inkább teknős békásra sikerült.Nem baj! Szép kenyér. Bizonyára így is tetszik majd!
Remélem azért jó kis meglepetés lesz!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHA1KxpxQYj9ThGleRnPuYuedvFmsShgfY7yPTxo-tZPNW4WYgygLCMmz5tlM1-d5SyMtleZpwq8Rwi7LiMG36gSuBSzkC13kCfgt_1cISzgbXXyXn4CkQYEU0iUAR99rPD9_LMrA3ugA/s400/dfgh.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMzaPvcDKobD_S9fXXScqcBS0s9_Mqui6tCSZp2t9P4iWJ1OXsRJPNEiA6NTdWovZSRj-d7T1E_kqh6Y1zXltWiochg5rDN7AjF8B7TxOltmmJlXi7_zRy4TNoxXArqtsEnK6khl0oYXk/s400/jkl.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVtEf9vchADHw6fKzXfZsB-YtobvI2GIagF0Eai3mdLhMFXWmGANc-Vd3YtKgyfWBmp5NjlT2WNPD0QeFzuOkBaHgYqzADv2iBZvPlz9C6Jm66YCbWCz_fHyhVQqXiYGnddF-odj5E4hg/s400/%25C3%25A1%25C3%25A9l.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-BvoLtMsMnBS889AmMBBEzJZRgeziZbVCfsM40ZOHZsM7JXC1rStYe_GXgVtKgUJl07LohRYYZuL8bMCUVk8xvGxPAyH7yopRxCn9jhF1wEznwncH74JR4f2d78WNyFmww3V6_DrBRqw/s400/%25C3%25BA%25C5%25B1%25C3%25A1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBhgD8s2Lgq2DcRg1mwj8Rr5vjx4ujoqpMK6zfvxZ56VgFUhe7vTreQnn_kZo88mWnQzwy57H2ljcuKH5TnkrdI_Eg6eV260Jd8PPRpkD2kGiaju1va2NWNDVS7DBgZNMPmpI2J0dAkpA/s400/kl%25C3%25A9.jpg)
Véletlen kimaradt a sorból ez a kenyerem.
Most pótolom a figyelmetlenségem. Nem érdemli meg,hogy ne mutassam meg,hiszen gyönyörű lett!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiCeqZWHs9bB1kHZ06EPO1H4tyXhE5hIuTiklskBpS9qEgU58bK7hzz-6BgAUbxTSw4HNOOzrHNJx5wwwkAZD0OKkBdrIUAR1dS1HnNYlqjL815qUHeNmY1HfNJE82v_8-ohfa-X6ONbg/s400/zuik.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizbSWZCmlWOrUJmAhZ4yoMBs3LEkLdvrLDth5PBgpq9MM2-XUEHoUBnaqZ4LTcD2q8kA7SClPXm-vF-qvZa3FSjBqUQZZ3eBITOzACvDGtDtjh2YYjuwvwQcJZSOX_-aEeVTdQYyzjYMk/s400/hgr.jpg)
12 megjegyzés:
Nagyon szép lett! Elárulod, hogyan csinálod rá ezeket a mintákat?
Meg az sem világos, hogy miven keleszted,hogy ilyen szép formája lesz, talán a pataki tálban? És kifordítva sütöd ?
Na, most aztán feltettem egy rakás kérdést, remélem,elárulod a műhelytitkokat!:))
Szerintem ez egy hihetetlenül gyönyörű teknősbéka!:))))))) A mintákra én is nagyon kíváncsi volnék
Szemirámisz!
Mézeskalács!
Pataki tálban sütöm. Abban kel meg és abban is sül.
A mintákat egyszerűen pengével rajzolom,akkor amikor már 4-5 percig kel a cserépedényben.
Nagyon picit vágom meg a kenyeret és így nem nagyon nyílik meg a vágás. Persze nem mindíg sikerül.
Ja és álltalában körbe vágom a tésztát mert akkor a teteje szebben megmarad és inkább körbe reped meg.
Próbáljátok ki!
Egyszerűen fantasztikus!
Szép hétvégét!
Na hétvégén kipróbálom! :D
Köszi az infókat! Még egy kérdésem lenne, bár lehet, hogy elég "amatőr" lesz:)
A pataki tál tetejét is rajta hagyod sütéskor?
Köszönöm a részletes leírást, ki fogom próbálni! :)
Ez a pataki tálas sütés is érdekel. :))
Ha jól látom,ez nem mázas sütőtál, ugye? Beszoktad áztatni vízbe sütés előtt?
Egyszerűen gyönyörűek, és milyen guszták...:)
Nagyon jópofa formája van. Ügyes vagy.
Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat!
A Pataki tál tetejét is ráteszem,úgy sütöm.
Igen be kell áztatni a tálat.
Szép hétvégét és jó sütkérezést kívánok!
Nyugodtan kérdezzetek,szivesen segítek!
Én úgy tudom, hogy a pataki tálat nem szabad forró sütőbe tenni, csak hidegbe, mert egyébként elpattanhat. Nekem belül mázas van, az jó kenyérsütéshez ?
Köszönöm előre is a választ !
Köszönöm szépen,hogy megnéztétek!
A Pataki tálat fél órára beáztatom.
Én mindíg forró sütőbe teszem és semmi baja nincs .
Eddig egy tört el,de muszáj volt neki,mert durva voltam vele.
A tapasztalatom szerint mikor kivesszük a forró sütőből akkor óvatosan kell vele bánni mert nagyon kiszárad.
A kenyér mosdatást pedig a tálon kivül kell végezni.
Nehogy a forró tálra permetezzük a hideg vizet,mert akkor biztos elreped.
Nekem nem mázas van de szerintem az is jó.
Kivül áztasd meg, belül pedig permetezd meg a sütőpapír alatt.
Én a sütés előtt a kenyérre is permetezek kicsi vizet és úgy teszem rá a tetőt.
Megjegyzés küldése