2010. szeptember 1., szerda

Mákos korona.




45 dkg liszt BL55
5 dkg rétesliszt
5 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
2,2 deci tejszín KB.
4 dkg élesztő
1 vanilliás cukor
2 egész tojás
+1 tojás a kenéshez.

Töltelék:
20 dkg mák
5-6 dkg cukor
10 szem aszalt szilva.
Azt hiszem, a fázis fotók alapján mindenki el tudja készíteni.
Ha nem boldogulsz, szívesen segítek!
Nagyon finom és csak annyi zsírt tartalmaz amennyi a tejszínbe van.












7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Terike,
csak ámulok és bámulok a sok gyönyörü kalácson. Gratulálok hozzá, nemcsak szépek, de biztosan nagyon finomak is.
Szívesen megsütném a mákos koronát. Egy kérdés hozzá: nem kell bele élesztö?
Üdvözlettel Rita Németországból

Terike írta...

Kedves Rita! Jaj kimaradt az élesztő! Köszönöm hogy észrevetted!
Örülök,hogy tetszenek a munkáim.
Igen, nagyon finomak is!
Sütésre fel!
Üdvözöllek Terike

Ildy írta...

Már megint csuda szépet csináltál!:)

Terike írta...

Köszönöm! És nagyon finom is!

Raindrop írta...

EGYSZERŰEN CSODÁLATOS!
Terike!
Művész vagy! :)

Terike írta...

Túlzás, de köszönöm szépen!
Csupán csak boldoggá tesz a sütkérezés!

Illéskrisz Konyhája írta...

Terike!

Gratulálok a munkáidhoz, egytől-egyik csodásak! A mákos kalácsot biztos megsütöm, mert nagyin tetszik! Köszönöm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...