Kukorica töréskor jött az ötlet,hogy sütök kürtős kalácsot.
Nincs kalács sütő hengerem,de a kukorica szár adott volt. Nosza belevágtam. Tíz centis szárakat vágtam és jól megmostam.
Nagyon izgultam, mert féltem,hogy rátapad a szárra a tészta. Ellenkezőleg történt mert gyönyörűen kilehetett csúsztatni a tésztából.
Régen kaptam ezt a receptet amit eddig nem sütöttem meg.
Szerintem nagyon jól sikerült és finom is.
Nagyon örülök és várom haza a családom mert ők az igazi kritikusok, kalács témában!
3dl tej
80-85 dkg liszt
3 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál só
2 tojás
2 tojássárgája
8 dkg margarin
4 dkg élesztő
1 vaníliás cukor
8-10 kanál kristálycukor a görgetéshez+ 1-2 vaníliás cukor
Ízlés szerint lehet a cukorba diót, fahéjat tenni.
Dagasztom és kelesztem. Mikor duplájára kelt, kiborítom a lisztezett deszkára és fél centi vékonyra nyújtom. A jól megmosott csutkaszárat bekenem olajjal és a tésztából kettő centis csíkokat vágok és feltekerem a csutkaszárra. Tenyeremmel a deszkán görgetem egy párszor és ismét körbe kenem olajjal, majd kristálycukorba hempergetem. A tepsibe téve is kelesztem 10-15 percig. Forró 180 fokos sütőbe teszem és pirosra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése