2017. január 5., csütörtök

Kalács kakaóhoz, kávéhoz!

170 ml tej (lehet kicsivel több vagy kevesebb, függ a tojás nagyságától és a liszt fajtájától is !)
350 gr BL 55 liszt (ez most: 300gr BL55+50 gr teljeskiőrlésű búza liszt)
35 gr porcukor
35 gr vaj
30 gr élesztő
3 gr só
2 tojás sárga
1 vanilliás cukor
egy kevés citromhéj

Minden hozzávalóval kicsit keményebb tésztát dagasztunk, majd kelesztjük fél órán át. 
Eldaraboljuk és formázzuk, tetszés szerint.
Lekenjük tojással, kel a tepsiben 20 percet, majd ismét lekenjük és várunk  15-20 percig.
Forró 180 fokos sütőben szép arany színűre sütjük.
Nagyon finom kalács, kakóhoz, kávéhoz, mi most megvajazva citromos teával esszük.









Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...