510 ml víz (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
6 kávéskanál só (csapósan)
2 evőkanál porcukor
1000 gr BL55 liszt
2 evőkanál olaj
6 kávéskanál só (csapósan)
2 evőkanál porcukor
1000 gr BL55 liszt
2 evőkanál olaj
Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.
Kovász:250 ml víz
250 gr Bl 55 liszt
30 g élesztő
250 gr Bl 55 liszt
30 g élesztő
Beteszek minden hozzávalót a gépbe. Dagasztási idő legalább 10 perc.
Fényes nem ragadós tészta, könnyen formázható, inkább kemény rugalmas tésztának kell lennie A dagasztás után liszt nem érheti. (ez nagyon lényeges)
Kiteszem deszkára és átgyúrom párszor, majd szakajtóba teszem és kelesztem 30 percig.
Ismét kiborítom a szakajtóból , átgyúrom, és visszateszem a szakajtóba.
Duplájára kelesztem, ez 40-45 perc, attól függ milyen meleg helyen van.
Ökölnyi gombócokat formázok és deszkán még 10-15 perc pihentetés. Majd fél centi vékony kerekre nyújtom és lehet sütni.
Kikenem olajjal de nagyon vékonyan a serpenyőt és bele teszem a tésztát és beborítom. Mikor piros az egyik oldala akkor leveszem a fedőt és megfordítom a tésztát. Pár perc sütés után már kész is van.
Jó étvágyat a finom kenyérlángoshoz!