2014. január 19., vasárnap

Almás és lekváros csiga.
















200 ml langyos tej
3 evőkanál cukor
1 tk só
50 g puha vaj
2 tojás sárga
100 g joghurt
600 g liszt
20 g élesztő
1 vaníliás cukor
kevés reszelt  narancs,vagy citrom héj
+ 1 tojás a kenéshez

A hozzávalókból közepes kemény tésztát dagasztunk és 50 percig kelesztjük.

Töltelék almás:
3 savanyú alma, apró kockára vágva
4 szem aszalt szilva (összedarabolva)
3 evőkanál cukor (én nádcukrot tettem)
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 vaníliás-cukor


Töltelék lekváros:
20 dkg kemény, nem folyós lekvár (szilvalekvár)
5-6 szem darabolt dió

A megkelt tésztát kettévesszük.
Az egyiket kinyújtjuk téglalap alakúra és ráterítjük az alma tölteléket. Feltekerjük mint a bejglit és 2 cm darabokra vágva tepsibe rakjuk, mint a kakaós csigát.

A másik tésztát lekvárral megkenve rakjuk tepsibe. Mikor felszeleteljük, mindkét oldalát pirított szezámmagba nyomjuk, hogy a lekvárra ragadjanak a magok. 
Lekenjük felvert tojással és 25 percig kelni hagyjuk.

180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Az én sütőmben 45 perc alatt sült meg.








Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...