200 ml langyos tej
3 evőkanál cukor
1 tk só
50 g puha vaj
2 tojás sárga
100 g joghurt
600 g liszt
20 g élesztő
1 vaníliás cukor
kevés reszelt narancs,vagy citrom héj
+ 1 tojás a kenéshez
A hozzávalókból közepes kemény tésztát dagasztunk és 50 percig kelesztjük.
Töltelék almás:
3 savanyú alma, apró kockára vágva
4 szem aszalt szilva (összedarabolva)
3 evőkanál cukor (én nádcukrot tettem)
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 vaníliás-cukor
Töltelék lekváros:
20 dkg kemény, nem folyós lekvár (szilvalekvár)
5-6 szem darabolt dió
A megkelt tésztát kettévesszük.
Az egyiket kinyújtjuk téglalap alakúra és ráterítjük az alma tölteléket. Feltekerjük mint a bejglit és 2 cm darabokra vágva tepsibe rakjuk, mint a kakaós csigát.
A másik tésztát lekvárral megkenve rakjuk tepsibe. Mikor felszeleteljük, mindkét oldalát pirított szezámmagba nyomjuk, hogy a lekvárra ragadjanak a magok.
Lekenjük felvert tojással és 25 percig kelni hagyjuk.
180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Az én sütőmben 45 perc alatt sült meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése