2012. január 2., hétfő

Joghurtos kenyér.Nagyon finom!


A jénai belső átmérője 23 cm.
Magassága 10 cm
A jénai  tetőt nem tudtam ráborítani, ezért sütőpapírt tettem a tetejére,  nehogy megégjen.




100 ml víz
175 g joghurt
3 evőkanál olaj
2 kávéskanál só
1 evőkanál cukor
1 kanál ecet, 20%
70 dkg liszt  BL55
3 dkg élesztő
         +
A tegnap készített kovász.

Kovász:

140 ml víz
15 BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
½ kávéskanál só
2 dkg élesztő

6 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szép a kenyered! Ma sütöttem krumplisat, de szívesen kipróbálnám ezt is! Muszály bele a + kovász ?

Terike írta...

Éva! Muszáj! Attól lesz igazi kenyér íze és illata.
Miért óckodsz a kovász készítésétől?
Annyira egyszerű.
Víz,olaj, só,liszt, élesztő. Jól felverni és kész. Ennyi az egész.
Próbáld meg!

Gerdi írta...

Gyönyörű, mint mindig.
Ha jénaiban sütöd, előnyére válik? Én még nem próbáltam, tepsiben szoktam sütni.

Terike írta...

Gerdi!
Köszönöm szépen!
Jénaiban ,tetővel az igazi!
Sokkal szebbre sül és a színe is gyönyörű lesz.
Eddig cserépedényben sütöttem,de a kicsi sparheltemnek a sütőjébe nem fér be a cserépedény.
Ezért sütöm most jénaiban. Mindkettőbe nagyon szépre sül a kenyér.

Gerdi írta...

Terike, köszönöm a választ, ki fogom próbálni.
Boldog új évet Nektek!!!

Névtelen írta...

Terike! Nekem egy kicsit kisebb a jénaim: 21 cm széles felül. Megpróbáljam ezt az adagot mrgsütni benne? És még valami: nem kell gőzösíteni a sütőt? Mert a tetőt biztosan nem lehet rátenni, mert úgy nézem, hogy a te kenyered is jócskán magasabb lett.
Köszi a választ.
Kati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...