2012. január 16., hétfő

Jénais kerek kenyér.







350 ml víz
3 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet (20%)
3 kávéskanál só
1 evőkanál porcukor
80 dkg BL 55 liszt
2 dkg élesztő
+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
140 ml víz
15 BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
½  kávéskanál só
2 dkg élesztő


6 megjegyzés:

Anna Molino írta...

BRAVA , BRAVA !! CIAO

nöné írta...

Ó, egy különleges mintázat, és milyen szép!

Adelid írta...

Terike! Villanysütőben is ilyen szép lesz? Nekem soha nem jött így fel, pedig hagytam neki időt.

ingyom bingyom írta...

Terike Drága! Már megint megleptél egy új kenyér formával, köszönöm kipróbálnivaló!

Nézz be Makacskához, éves blgoszülinapi játékot hirdetett, ami nagyon érdekes:

http://makacskakonyhaja.blogspot.com/2012/01/elso-blogszulinap-es-jatek.html

Mariann voltam!

Atkáriné Terike írta...

Köszönöm szépen lányok! Nekem is nagyon tetszik!

Vicuska írta...

Milyen szépen szépen kacskaringózó indák! Én is teszek ecetet a kenyerembe, de mi a funkciója? (viszonylag nem olyan régóta kísérletezgetek :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...