Van egy szív alakú formám és azt használtam. Egy gond ezzel a szívvel is volt, nem akarta a fiam megkezdeni,sajnálta eltörni! Rám maradt ez a feladat.

Leírom a receptet, talán kedvet kaptok hozzá,és megsütitek!
50 dkg liszt
6 dkg por cukor
5 dkg vaj
2,5 dkg élesztő
0,5 dkg só
2 tojás sárga
kb.2,5 dl tej
A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. 25-30 perc után összekeverjük a hozzávalókkal.
Alaposan összedolgozzuk, és melegen legalább 30 percig kelesztjük.
Ezt követően, formázzuk és tepsibe tesszük. Megkenjük tojással és megint kelesztjük 30 percig. 210 fokos sütőbe tesszük és 20-25 percig pirosra sütjük.
Ha kivettük a sütőből azonnal megkenjük cukros vízzel. Szép fényes lesz a felülete.
Most már egy feladat van , meg kell enni!

3 megjegyzés:
Kedves Terike!
Lenyűgözően gyönyörű kelt tésztás finomságokat alkotsz. Volna egy kérdésem. A szív alakú kalácsodon a kusza, össze-vissza gabalyodó kis labdacsok elkészítésének, formázásának mi a technikája?
Üdvözlettel:
Judit
Nagyon kreatív, és gyönyörű.:))Nem semmi maca vagy:)) Én is sajnálnám megkezdeni:)
Megjegyzés küldése