
Pár évtizeddel ezelőtt tanultam meg kalácsot sütni. Igazi finom kalácsot férjem nagymamája tudott készíteni, tőle sokat tanultam.
Először egyszerű kalácsokat sütöttem,de ma már kreativitásom is hozzáteszem.
Finom kalácstészta:
Hozzávalók: 30 dkg liszt,
1 dl tej,
2 dkg élesztő,
1 evő kanál cukor,
7 dkg vaj,
3 tojás sárga,
1 egész tojás,
5 dkg mazsola,
reszelt citrom héj,
csapott kávéskanál só.
Tetejére:5 dkg mandula vagy dió,1 evő kanál kristálycukor,reszelt citrom héj.
A tepsi kikenéséhez olaj
Langyos tejbe cukrot sót teszünk és az élesztőt megfuttatjuk. A lisztet a tojások sárgájával jól kidolgozzuk, a mazsolát és a citrom héjat hozzá adjuk.
Langyos helyen megkelesztjük.
Ebből a tésztából bármilyen kalácsot lehet készíteni.
Fonott kalács,dúc,én még bejglinek is ezt használom.
Mindenkinek ajánlom,ki kell próbálni!
3 megjegyzés:
Szeretettel gratulálok és sok sikert kívánok a blogodhoz! :))
Nagyon köszönöm!
Draga Terikem!
Csodas a kis robogo! Ferjem szerint vetek megenni! :))
Megjegyzés küldése