2011. október 6., csütörtök

A világ legegyszerűbb és legfinomabb sós sütije!

Sósat,sósat, jó ropogósat!




25dkg liszt
1kávés kanál só
1kávés kanál szalagáré
1egész tojás
Fél csomag margarin
És annyi tejföl, (3-4 kanál)hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Mikor szép a tésztánk, három cipóba osztjuk.
Vékony téglalapokat nyújtunk belőle és a következő krémmel kenjük meg.

Krém:
10dkg vaj
10dkg reszelt sajt
Ízlés szerint só(én egy kávés kanállal tettem bele)
Nagyon kikavarjuk a krémet és rákenjük a téglalapokra.
Feltekerjük, mint a bejglit és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Fagyosan szeleteljük, szép vékonyra.
A tepsit nem kell kikenni.
Vigyázni kell a sütéssel, mert könnyen meg ég a sajt.
160fokon sütöttem.

Dupla adagot sütöttem és öt tepsivel lett


5 megjegyzés:

Marcsimami írta...

Valóban nagyon egyszerűnek tűnik, ki fogom próbálni!
Köszönöm a receptet! :)

trollanyu írta...

Isteni lehet, el fogom készíteni, a fiúk úgyis imádjáka sósat:)

Éva írta...

Nagyon finom lehet, guszta ! A kipróbálandók közé teszem a receptedet!:)

Roza írta...

Jól néz ki, tehát biztosan finom:)
Én is elteszem talonba:)

Névtelen írta...

Tojás nélkül ez a tészta süthető? Éva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...