Nagyon szép kukorica darát kaptam, gyönyörű sárga és jó illatú.
Vajon milyen lenne a kenyér, ha tennék bele? Kipróbáltam.
Nagyon finom lett. 2 kg 70 dkg-ra sült és nagyon szép . A héja isteni ropogós a kenyér bél gyönyörű.
Igaz egy hibája lett, kicsit túlkelesztettem (közben vendégem volt)és nem lett szép magas.
Se baj, az íze viszont kárpótol mindenért!
700 ml víz
6 evőkanál olaj
2 evőkanál ecet (20%)
6 kávéskanál só
2 evőkanál porcukor
1kg 60dkg BL 55 liszt
4 dkg élesztő
+ a kovász
Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.
Azért a kovászba teszem a kukoricát,mert másnapig megpuhul a tésztában.
Kovász:
140 ml víz
13dkg BL 55 liszt
3 kanál kukorica dara (őrölve)
1 evőkanál olaj
½ kávéskanál só
2 dkg élesztő
3 megjegyzés:
Még ennél is magasabbnak kellett volna lennie? Így is tökéletes:-)
Szerintem csodás:) Én megelégednék egy ilyen kenyérrel, a kukoricásat szeretjük mi is, nagyon finom:)
Nagyon szép lett a kenyered mint mindíg!
Megjegyzés küldése