2011. október 18., kedd

Tönkölybúzás töltött kenyér.

                                                                                 











700  ml víz
6 evőkanál olaj
2 evőkanál ecet (20%)
6 kávéskanál só
2 evőkanál porcukor
1kg 50dkg BL 55 liszt
10dkg Tönkölybúza liszt
4 dkg élesztő
+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
140 ml víz
15dkg  BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
½  kávéskanál só
2 dkg élesztő

2 szelet pirítós kenyér,(vékony) apró kockákra vágva
2 kocka sajt
Kevés fűszer
Spricceléshez, kevés tej

Nagyon szép és finom lett.
Legközelebb kolbászt teszek bele.




2 megjegyzés:

Éva írta...

Ez már művészet amit csinálsz a kenyérrel! Nagyon szép !

Marika írta...

Gyönyörű, mint mindíg! A tölteléke is nagyon guszta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...