2013. március 4., hétfő

Csokoládés-túrós őzgerinc.







Hozzávalók(kb. 20 szelethez)

A tésztához:
8 dkg vaj
8 dkg porcukor
5 tojás
10 dkg kristálycukor
10 dkg finomliszt.

A forma kikenéséhez:
vaj, liszt

A töltelékhez:
25 dkg tehéntúró
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg csokoládéforgács (reszelt étcsokoládé)

A díszítéshez:
csokoládéforgács, pár szem francia drazsé, esetleg narancs .

A tésztához a porcukrot és a vajat habosra keverjük, majd a tojássárgákat egyenként beledolgozzuk.
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, lazán a tojásos cukorba forgatjuk, közben apránként a lisztet is hozzáadjuk. Kivajazott kilisztezett őzgerincformába töltjük és előmelegített sütőben a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 fokos légkeveréses sütőben 170 fokon) kb. 1 órán át sütjük.
Megvárjuk amíg kihűl, majd deszkára borítjuk és lapjában három fele vágjuk
A töltelékhez a túrót áttörjük. 
A vajat a porcukorral simára keverjük, a túrót és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk.
Gyors mozdulattal a csokiforgácsot is beleforgatjuk.
Minden tésztalapot megkenünk, a túrós töltelékkel.Az oldalát és a tetejét is megkenjük vele. Csokoládéforgácsot szórunk rá és hűtőbe tesszük.
Ebből a mennyiségből kettő darab  őzgerincformával lesz!

3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Annyira hogy most rögtön megtudnék enni belőle 1-2 szeletkét! Majd elkészítem és akkor nassolhatok kedvemre, nagyon finom lehet!

Terike írta...

Nagyon finom könnyű, nem csömör süti!
Érdemes elkészíteni!

Névtelen írta...

Aw, this was an incredibly nice post. Spending some time and actual effort to generate a very good article… but what can I say…
I procrastinate a whole lot and never seem to get nearly anything done.


Feel free to surf to my web-site: golf swing tips slow down

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...