2011. október 13., csütörtök

Kukoricás kenyér.

Nagyon szép kukorica darát kaptam, gyönyörű sárga és jó illatú.
Vajon milyen lenne a kenyér, ha tennék bele? Kipróbáltam.
Nagyon finom lett. 2 kg 70 dkg-ra sült és nagyon szép . A héja isteni ropogós a kenyér bél gyönyörű.
Igaz egy hibája lett, kicsit túlkelesztettem (közben vendégem volt)és nem lett szép magas. 
Se baj, az íze viszont kárpótol mindenért!  





700  ml víz
6 evőkanál olaj
2 evőkanál ecet (20%)
6 kávéskanál só
2 evőkanál porcukor
1kg 60dkg BL 55 liszt
4 dkg élesztő
+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.
Azért a kovászba teszem a kukoricát,mert másnapig megpuhul a tésztában.

Kovász:
140 ml víz
13dkg  BL 55 liszt
3 kanál kukorica dara (őrölve)
1 evőkanál olaj
½  kávéskanál só
2 dkg élesztő



3 megjegyzés:

Gerdi írta...

Még ennél is magasabbnak kellett volna lennie? Így is tökéletes:-)

trollanyu írta...

Szerintem csodás:) Én megelégednék egy ilyen kenyérrel, a kukoricásat szeretjük mi is, nagyon finom:)

Éva írta...

Nagyon szép lett a kenyered mint mindíg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...