2011. október 28., péntek

Mézes-almás,pudingos rudak.

Ezt a finom kalács receptet Limaránál találtam. Én így készítettem el, teljesen másképp.
Nagyon de nagyon finom, isteni a tészta is és a töltelék is!





                    
  • 2 dl langyos tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tk só
  • 50 g puha vaj
  • 1 tojás
  • 100 g joghurt
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • + 1 tojás a kenéshez
2 evőkanál méz
4 nagyobb alma (savanyú)
1vanílliáscukor
Ízlés szerint fahéj
2 kanál sárgabarack lekvár


2dl tej
2 kanál cukor
1 főzős vaníliás puding

  •  
Először a krémet készítettem él, hogy legyen ideje kihűlni.
Kettő kanál mézet felolvasztottam és bele tettem a kicsi kockákra darabolt almát és kevés fahéjat, vaníliás cukrot.
Főztem a mézbe az almát, majd bele tettem 2 kanál sárgabarack lekvárt és tovább főztem, amíg kicsit sűrűbb lett.
Az almáról leöntöttem a maradék levet és azt is a puding főzéséhez használtam fel.
Megfőztem a pudingot, jó keményre.
Mikor kihűlt az alma, összekevertem a pudinggal.
Megdagasztottam a tésztát és duplájára kelesztettem.
Deszkára borítottam és 12 darabra osztottam.
Téglalapot formáltam és a közepébe beleraktam a pudingos almát.


5 megjegyzés:

ANNA írta...

yOU ARE A FANTASTIC BAKER ! CIAO

Terike írta...

Anna!
Thank you very much! Hi

Kreatív konyha írta...

Nagyon guszták! Elképesztően ügyes vagy!

babette főz írta...

Hűha! Nagyon klassz!

Terike írta...

Köszönöm szépen! Nagyon finom is!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...