2011. szeptember 6., kedd

Túrós rózsa. Trollanyu örömére!

Trollanyu kedvéért lett a neve Túrós rózsa.
  Túróval töltött rózsát  sütöttem. A cserepes- kenyér tésztát használtam hozzá.
                                                                                    Nagyon finom lett.









Cserepes kenyér

40 dkg liszt  BL80
10 dkg liszt  BF55
 1 nagykanál Rozs liszt
 1 nagykanál Graham liszt
 1 nagykanál Tönkölybúza liszt
 3- 4 dl víz
2 kávéskanál só
1 kanál cukor
+
20-25 dkg öreg-tészta


Öreg-tészta: Sütést megelőző esten kell elkészíteni!
3dl víz
3 dkg élesztő
30dkg Bl 55 liszt

A töltelék:

25 dkg túró
1 teáskanál ételízesítő
csípet só
1 diónyi lila hagyma
fél gerezd fokhagyma
2-3 szál zöldség zöld
Ha száraz a túró.akkor 1 kanál tejföl is kell bele.


10 megjegyzés:

Éva írta...

Csodálatosan szép és guszta!

Gerdi írta...

Már megint valami szépség:-)
Öregtésztát még soha nem készítettem, így kérdeznék: összekevered a hozzávalókat, és kész? Mennyi ideig lehet felhasználni? Köszi előre is!

trollanyu írta...

Csodaszép:) Nevezhetnéd túrós rózsának is, mert olyan gyönyörű mint egy rózsabimbó.

Farci írta...

Szépséges! :)

Terike írta...

Éva! Köszönöm szépen!

Gerdi! Részletesen leírom és küldöm.

Trollanyu! Rendben. A neve a Te kedvedért,Túrós Rózsa.

Farci! Köszönöm szépen!

Kreatív konyha írta...

Gyönyörűségesek lettek!

Vicuska írta...

Bravó!!!!! A neve is találó :)

trollanyu írta...

Terike, olyan aranyos vagy, hogy a kedvemért átnevezted:) De nagyon illik rá ez a név.

Lora írta...

Gyönyörű, és biztos vagyok benne, hogy isteni finom is egyben. Az új név pedig szerintem is találó :)
Gratulálok.

Petra írta...

Gyönyörű! Nagyon ötletes a formázása, ezt ki fogom próbálni. :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...