2011. május 23., hétfő

Kenyér május 23



                                                                          












Kenyér ¬cserépedényben sütve.




350 ml víz
50dkg liszt BK55
30dkg liszt BL80
3 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
2 evőkanál cukor
3 kávéskanál só
2dkg élesztő
+ a kovász

A kovászt a sütés előtti napon kell elkészíteni.

Kovász készítése:
140ml víz
15 dkg liszt
1 evőkanál olaj
½ kávéskanál só
½ kávéskanál cukor
1-2 deka élesztő





4 megjegyzés:

mandala írta...

Szia ,nagyon szepek a kenyereid ,gyonyoruek ,lenne ket kerdesem ,harom : ),mivel vagod, valami specialis eszkozel, es mikor, miutan mar meg kelt, meg kened valamivel ?
Koszonom szepen ! En is probalkoztam de meg tanulgatok .

Amparo írta...

Hola, que pan tan bueno, me encanta.
Gracias por visitar mi blog "Cocinando en casa" y hacerte seguidora. Tengo otro, te dejo la dirección, http://www.dulcisimosplaceres.net.
Me quedo para seguirte.
Saludos.

GYONGYI írta...

Szia Terike,
A kovasz keszitesenel nincs feltuntetve mennyi liszt es eleszto kell,beirnad kerlek vagy ehez nem kell?
Elore is koszonom,
Gyongyi

U.I. kb 2 honapja csak a te kenyereidet sutom a csalad maximalis oromere.

Terike írta...

Gyöngyi:
Köszönöm,hogy szóltál! Már kijavítottam,bocsánat a hibáért.

Nagyon boldog vagyok ,hogy az én kenyereimet sütöd és mindenkinek ízlik.
További jó sütkérezést és csodás kenyereket! Puszi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...