Ünnepi almás
50dkg liszt
10-15 dkg cukor
2 púpozott evőkanál zsír
1 pohár tejföl 175 ml
2 tojás
Csípet só
Kevés citromhéj
1vaniliás cukor
1 sütőpor
Töltelék.
1,5 kg alma
Cukor, ízlés szerint
Kevés fahéj
Közepesen kemény tésztát gyúrunk.
Kettévesszük és az egyik felét tepsibe rakjuk, majd a megpárolt almát ráterítjük. Befedjük a másik lappal és megkenjük tojással. Villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőbe szép pirosra sütjük.
Lehet más gyümölccsel és sütni, meggyel, szilvával.
Egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság.
2 megjegyzés:
Gyönyörűséges!!!
Gratulálok!Sikerült az almás pitét , szép ünnepivé varázsolni.Mit tesz a forma!
Megjegyzés küldése