Burgonyás kenyér
350ml Burgonyafőző lé
2 evőkanál tört burgonya
20 dkg liszt BL55
5dkg rozsliszt
5dkg tönkölybúza liszt
50dkg liszt BL80
3 evőkanál olaj
1evőkanál ecet
1evőkanál cukor
3kávéskanál só
2dkg élesztő
+20 dekányi kovász
Kovász készítése:140ml víz15 dkg liszt1 evőkanál olaj½ kávéskanál só kávéskanál cukor1-2 dkg élesztő
350ml Burgonyafőző lé
2 evőkanál tört burgonya
20 dkg liszt BL55
5dkg rozsliszt
5dkg tönkölybúza liszt
50dkg liszt BL80
3 evőkanál olaj
1evőkanál ecet
1evőkanál cukor
3kávéskanál só
2dkg élesztő
+20 dekányi kovász
Kovász készítése:140ml víz15 dkg liszt1 evőkanál olaj½ kávéskanál só kávéskanál cukor1-2 dkg élesztő
5 megjegyzés:
Csodaszépek a kenyereid Terike, igazi műalkotások:)
Igen, teljesen egyetértek az előttem szólóval. :)))
Köszönöm szépen! Puszi
Terike! Elkényezteted a környezetedet ezekkel a csodákkal.
Képeidet nézegetve, még jobban elborzaszt az áruházakban kapható ( csúf és ízetlen) kenyerek.
Terike!
Csodálatos ez a kenyér!Ma elhatároztam,hogy megsütöm én is,most kel.Kíváncsian várom a végeredményt.
Megjegyzés küldése