![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlpLUWUyTGiTxxxYCoQnc8fPw4hvO_90BrAjKbln79OHNuxVbwC3b2kFG0Nmh-3nq65w8XhiJm1ogXF5sVbn2SyCFcCSCTB8kgQhCtbYNntZgQ2RI8a31wNdWCVMctFHJgO0uOtQhs-yI/s400/kl%25C3%25A9.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgigx6l-q5rJKWlHBztTWZaTj94fYjO6jSOMocbS8m8kxMXRDDOn0zt6aRjQ80Dt9XdPJ1BDzB6bsiRUNaJGjOaJdQfdcTu1dA-2_ugxWPFIrDEJvQKT6jzV-LWbaRgm3ngfMCdGGD9vS4/s400/ertzz.jpg)
Nem kiséletezek tovább a kenyerekkel. Ez a fehér kenyér nagyon jól bevált, és ami lényeges, nagyon szeretjük.
Nagyon sokat keresgéltem és próbálkoztam több fajta kenyérrel.
Nem kell szebb ennél a kenyérnél! Mikor sül, isteni illata van, a kenyérbél gyönyörű, és a külleme is csodás!
Maradok ennél a receptnél, és ez lesz a mindennapi kenyerünk!
3dl víz
2 evőkanál olaj
2 dkg vaj
2 kávés kanál só
2 evőkanál cukor
1 evő kanál ecet
30 dkg liszt BL55
20 dkg liszt BL80
20 dkg liszt BF80 félfogós
1 teás kanál sikér
1 teás kanál zabpehely liszt
2 dkg élesztő
+
Öregtészta:(Előző nap kell elkészíteni)
1,5dl víz
30 dkg liszt BL55
1 kávéskanál só
1 kanál olaj
2 dkg élesztő
12 megjegyzés:
Igen, ez klassz!
Én is szoktam kenyeret sütni, de „gyári” keverésű kenyér lisztből. S azért az nem az igazi.
Szeretném kipróbálni a te receptedet, és tanácsodra lenne szükségem.
A különböző liszteket Te hol tudod beszerezni???
A legyúrt tésztát te mennyi ideig hagyod kelni???
Kemencében sütöd vagy tűzhelyben???
Nekem csak egy villanyos,ventilátoros sütöm van, bár nagy álmom egy kerti kemence.
Köszi!
Ella!
A BL55 amit szerintem Te is használsz.
A BL 80 az igazi kenyérlisztet a TEscóban veszem. Van kettő kilós is.
A BF 80 félfogós lisztet Áfész boltban veszem.
A sikér meg a zabpehely el is maradhat.
Én Tótkomlósi BL55 lisztet használok,mert szerintem az a legjobb liszt. Orosházán veszem Reál boltban.
Én géppel dagasztok és a gépben hagyom duplára kelni. Mikor kiveszem ,megformázom és cserép edénybe teszem. Bevágom pengével és 15-20 percig kelesztem. Nem szabad tovább,mert akkor túlkel és sütésnél visszaesik.
Nekem van gáz és villany sütőm is, mindkettőben gyönyörűen megsül.
Lényeges,hogy a cserép edény teteje is rajta legyen.
Szivesen segítek,ha elakadsz! Üdvözöllek: Terike
Terike!
Valószínű,hogy a liszteket én is csak több helyről tudom beszerezni, még keresgélek.A cserép edény jó ötlet.a túl kelést már sikerült produkálnom, hát olyan is lett a kenyér.
Köszi.
És mennyi idő míg megsül egy kenyér. Lehet, nekem nem volt eddig elég türelmem, de nem akart sose pirosodni a teteje. Nagy lángon, vagy kis lángon megy?
Gira!
50 percig sütöm 220 fokon,akkor leveszem a tetőt a cserépedényről és ha nem elég piros akkor még 10-20 percig sütöm.
Az én sütőmben ennyi idő kell hozzá,hogy szép piros legyen.
A gázban nagylángon.
Köszönöm szépen! Még egy kérdésem lenne, hogy a cserépedényt sütés előtt beáztatod, vagy nem?
Gira!
Igen beáztatom. Amíg kel a kenyér a gépbe, addig ázik a cserépedény.
Nagyon szívesen és várom a fotót!
Gyönyörű ez a kenyér,ha bátor leszek megsütöm.de most legalább tudom,hol lehet a 80-as lisztet venni!Köszi!Mindig tanul az ember.
Terike!
Nem sok az a 2 evőkanál cukor? Nem lesz tőle édes a tészta?
Gesztenye!
Mindíg porcukrot teszek bele.
Kettő csapott kanállal. A sót pedig kicsit bővebben adagolom.
Így sokkal hamarabban és szebben pirosodik be a kenyér.
Köszi, ki fogom próbálni!
Kedves Terike!
Jó ideje ülök itt a gépnél, s ámulok :) Szépséges kenyerek, kalácsok, gyönyörű fotók, tündér állatok :)
Gratula mindenhez és csak így tovább!
Egy kérdésem/kérésem lehetne? Bemutatod egy foto erejéig a cserépedényedet? Hol vetted?
Üdv: Timtom
Megjegyzés küldése