![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUAPLDURfLrSURKBeHFg7c7y3zjstrvXXEXGSPeguI5PxoHa1hZY6DYRc6NIoj1sSFPSGjqhSEj5gVRxNX2LTamTlZfD0Z23kg99G26Nxk0DHjqe2I2G9N7SLQFHZtn0ELW_3FkZTI26k/s400/fgrd.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjc0snvIGOxe9YpZTZg4lSegMG_3DdFc4C7UWWT3HYlJ6mIIZCmoaZnK7SYUSrzF2f2nZsxEsd3Jvnpn8sHpcblHN0Iqj2VjbUCnPgdRPaP8UzfIgfnlhW3ekVTKXSoLIo9lDPYsE2BIg0/s400/%25C5%2591po.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLg7OyQ2luR8ciwAiiQ0vXCMHzg25HqNtQWZ-cFhEkk0osGj8Y1H5xJ47su9iKogQpErJp9Ik3Qn_GxhY1OlMA4jqF2qBF-HudBFQYXDxzTkwF0hyphenhyphenMmuWlBxrz9clJkVtL4Xxlp1Iv9Lc/s400/jhh.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEja0SLij9MTxYxWls2fSZ2YhVy6cuJRYblDIsPM76PYKR0LNrho486nTsugaUkpTEAWnEVcU6m_n4ANFhSgAHJd_0CNNgPLWmfB6tzZstuv9p9dDh9IDT54GSXyJUfqoibBt4XmyvKlx9E/s400/%25C3%25A1%25C3%25A1%25C3%25A1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxqFReB3P_C0k-oSqH2B9StTTlz6njJxe21yX-KxZVl9SY1u8jMrSUtLnM5VF_gjgEYDHle_nEyfthJ4_b3M0KMFa1O-GaOMrURf76JrErW0yRK84XZe7N5pNoKJHbBaiu6130sY3CAUY/s400/ttt.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQM661MgTntGwWw8MzaQg_uxe7icGqT2yRO3auHrUpFbzHbH5JkOn7ZCiC_52db-K_UywetJm02XC616MePlt6a5xyAgLnPP3GrEUdxMHGuy95fR8Cob6lpOrLm4SmaU4Lvl6qdtmxYvg/s400/jkl.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZ0aRb9Whx7VLwT5jsv6GP2-pzlISqHwMpU1NZDlQkKsf8Aoh-ciz0keKProczZFve9hFwd0hKVDywdIkdXzcEHQn5znISJ65f8d_q7lYJQoB_HCHU1oksLmvIfU8ks945ixqX_lCsz04/s400/fff.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQFwi4WtxAOb5wg9JkPYUvJqrpqJkFOzjXHRbixZJ1B8CDjX_ddNRA8J1DEOqAI5L9BayKYafNQ5du2JjcAAs1cYoiJWXqiTQuo_poD8xXQWJVv8V_HDPwHfS3bkpHgHAncLurc9xOGHk/s400/cc.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghiYBQCW4T5A_RBi_MRItXvCjt9k24n-dHRhhDWU6mOAfNnA9wUI764AvX6U7TfYh-zvwmJLHT4d4OZkpoIXe8EEJfT7Dw3lnj1hZhHJ1AqCG5eLjdxEwAthj4-yN98L4ulLbvQ8fmKuo/s400/ztgf.jpg)
1 kg liszt
15 dkg vaj
1db tojás+1 sárgája
5-6 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
1 teáskanál só
5 dl tej
Közepes kemény tésztát dagasztunk, a vajat négy részletben adagoljuk a tésztába.
Addig dagasztjuk, amíg selymes, sima, hólyagos lesz.
Letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán tetszés szerint formázzuk. Tepsibe téve ismét 20-25 percig kelesztjük.
Végül megkenjük tojással és előmelegített sütőbe megsütjük.
Mikor szép pirosra sült, megkenjük cukros vízzel. 1 kanál cukor, 1 teáskanál víz.
Ebből a tésztából bármilyen kalácsot lehet sütni. Fonott, dúc, lekváros kifli és még sorolhatnám.
Egyszerű és finom kalács.
11 megjegyzés:
Jaj nagyon csodás!!!!!!Ezt ki kell próbálnom!!!
FOARTE FRUMOS! TERIKE FOLOSESTI O FAINA SPECIALA DE PATISERIE?
Hát ezt kár is megenni!:)na jó, csak viccelek,nagyon gusztusos!
"Istenien" néz ki!
Mint egy rózsacsokor... és a nyálelválasztásra gyakorolt hatásról ne is beszéljünk... ;)
Irtó guszta!...Na és ötletesen tálalt is!!( szép a terítő ).
Jó étvágyat hozzá!
Ezt lehet, hogy megpróbálom májusban az évfordulónkra. :o) (A dalunk Lynn Andersontól a Rosegarden)
Nagyon különlegesen néz ki és biztos finom is. :o)
Jaj Terike, ámulok-bámulok!
Ennyi gyönyörűséget alkotni, szívből gratulálok! :D
Hát ez nagyon szép. Ügyes vagy nagyon. Milyen lekvárral töltötted meg, hogy nem folyjon ki? köszi
Andi
Köszönöm szépen!
Sütésálló lekvárral töltöttem. Lehet a boltban venni. Régen gyümölcsíznek neveztük.
Ez egy szuper recept!! Nagyon finom az eredmény! Csak kicsit kellett alakítanom a picur gyümölcscukor és tejcukor érzékenysége miatt! (
http://babykitchen.blog.hu/2012/06/20/tej-cukor-tojasmentes_kalacstortacska) Gyönyörűek egyébként a kalácsaid! Babakonyha
Megjegyzés küldése