2011. január 8., szombat
Vásárhelyi perec
Vásárhelyi perec
1 kg liszt
40dkg Ráma margarin
3 tojás
4 dl , 2 pohár tejföl
1 evőkanál só
1 dl tej
4dkg élesztő
Az élesztőt megfuttatjuk az 1 dl tejben.
A többi hozzávalóhoz adjuk és összedagasztjuk.
Közepes kemény tésztát készítünk.
4-5 percig pihentetjük és kettő milliméter vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
Tepsibe rakjuk és megkenjük tojással, forró sütőbe sütjük. 200 fokon, szép pirosra.
Finom ropogós lesz a perecünk. Sokáig eltartható!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Lehet, hogy ezt kipróbálom?
Magam elől eldugom.
Vali!
De azért előtte, kóstold meg!
Nagyon finom.
Hu, ennek most megörültem, imádom a perecet, holnap kipróbálom!
Szép vasárnapot!
Erika: Várom az eredményt !
Megjegyzés küldése