2011. január 25., kedd
Dióhabos rácsos almás.
Dióhabos rácsos almás
40 dkg liszt
3 púpos evőkanál hideg zsír
1egész tojás+ 1 sárgája
1 kávéskanál só
6 evőkanál cukor (lehet több is)
1 vaníliás cukor
6 kanál tejszín
Almatöltelék:
1,5kg darabolt alma
6 evőkanál cukor (lehet több is)
1 vaníliás cukor
1kávés kanál fahéj
Fél citrom leve
3 evőkanál zabpehely
2 evőkanál búzadara
Diós hab:
4 tojás fehérje
6 evőkanál cukor
10 dkg darált dió
A tésztához valókat összedolgozzuk és elfelezzük.
Megpároljuk az almát és hidegre tesszük.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk és megszórjuk búzadarával, majd rákenjük az almát.
A másik tésztából berácsozzuk az alma tetejét. Én megszórtam kevés tört dióval de ez el is maradhat.
Forró sütőbe tesszük, és majdnem készre sütjük.
Keményre verjük a habot és belekavarjuk óvatosan a diót.
Zacskóba téve rácsokat húzunk a tészta tetejére és visszatesszük száradni.
Mikor kezd barnulni a diós hab, kivesszük a sütőből.
Savanykás süti. A lágy alma és a picit ropogós tészta nagyon finom.
Könnyű nem vajkrémes süti, amit most télen, gazán kívánunk!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Nagyon finom lehet és olyan mutatós. A zsírtól gondolom jó omlós a tésztája. Most szívesen megkóstolnám.:)
Igen,nagyon finom a tésztája.
Küldök egy darabot! Vagy kettőt!
Hmmmm... lehet, hogy meg kell szakítsam a diétámat???
Ha elfogadod, vár nálam egy díj rád!
A díjat Tőlem is megkapja Terike, csak az előző bejegyzés kommentjében....
Gyönyörű a süti, ám lefoglalt a narcisztikus hajlamú nyuszi jobbra fenn!:)
Gira:
Nagyon köszönöm,hogy rám is gondoltál! A diétát pedig néha meglehet szakítani, de utána semmi nasi!
autumn:
Nagyon köszönöm,örülök nagyon!
Belinda:
Örülök,hogy észerevetted a nyuszót! Sokáig nézegette magát.
Megjegyzés küldése