2011. január 25., kedd

Dióhabos rácsos almás.









Dióhabos rácsos almás

40 dkg liszt
3 púpos evőkanál hideg zsír
1egész tojás+ 1 sárgája
1 kávéskanál só
6 evőkanál cukor (lehet több is)
1 vaníliás cukor
6 kanál tejszín

Almatöltelék:
1,5kg darabolt alma
6 evőkanál cukor (lehet több is)
1 vaníliás cukor
1kávés kanál fahéj
Fél citrom leve
3 evőkanál zabpehely
2 evőkanál búzadara

Diós hab:
4 tojás fehérje
6 evőkanál cukor
10 dkg darált dió

A tésztához valókat összedolgozzuk és elfelezzük.

Megpároljuk az almát és hidegre tesszük.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk és megszórjuk búzadarával, majd rákenjük az almát.
A másik tésztából berácsozzuk az alma tetejét. Én megszórtam kevés tört dióval de ez el is maradhat.
Forró sütőbe tesszük, és majdnem készre sütjük.

Keményre verjük a habot és belekavarjuk óvatosan a diót.
Zacskóba téve rácsokat húzunk a tészta tetejére és visszatesszük száradni.
Mikor kezd barnulni a diós hab, kivesszük a sütőből.

Savanykás süti. A lágy alma és a picit ropogós tészta nagyon finom.
Könnyű nem vajkrémes süti, amit most télen, gazán kívánunk!

6 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon finom lehet és olyan mutatós. A zsírtól gondolom jó omlós a tésztája. Most szívesen megkóstolnám.:)

Atkáriné Terike írta...

Igen,nagyon finom a tésztája.
Küldök egy darabot! Vagy kettőt!

Névtelen írta...

Hmmmm... lehet, hogy meg kell szakítsam a diétámat???
Ha elfogadod, vár nálam egy díj rád!

autumn írta...

A díjat Tőlem is megkapja Terike, csak az előző bejegyzés kommentjében....

Belinda írta...

Gyönyörű a süti, ám lefoglalt a narcisztikus hajlamú nyuszi jobbra fenn!:)

Atkáriné Terike írta...

Gira:
Nagyon köszönöm,hogy rám is gondoltál! A diétát pedig néha meglehet szakítani, de utána semmi nasi!

autumn:
Nagyon köszönöm,örülök nagyon!

Belinda:
Örülök,hogy észerevetted a nyuszót! Sokáig nézegette magát.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...