2011. január 19., szerda
Kagyló
Kagyló
20 db. kagylóforma.
20dkg liszt
14 dkg margarin
5dkg porcukor
1 tojás sárgájával összedolgozzuk. A tésztát legalább egy órát pihentetjük.
A formákat kibéleljük a tésztával a közepükön mélyedés maradjon.
Forró sütőbe világosra sütjük. Ha kihűlt, két fél kagylót a krémmel összeragasztunk.
Krém: 1dl tejből, 1 evőkanál liszttel pépet főzünk.
10 dkg vajat,10 dkg porcukorral habosra keverünk.
10 dkg őrölt dió. 1 csomag vaníliás cukor, 1 kanál rumot keverünk hozzá.
A két krémet összevegyítjük és megtöltjük a tésztát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Nagyon guszta!
kevcsináló a sütkérezéshez! szépek!
Kedves Terike !
Kérlek látogass el a blogomra, szeretnélek meglepni :)
http://zsuzskavara.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam.html
Jól néz ki :))
Köszönom a dícséreteket!
Megjegyzés küldése