2010. szeptember 27., hétfő

Teljes kiörlésű tönkölybúzás zsemlék, cserépedényben sütve..

Tészta:

15 dkg BL55 liszt
15 dkg BL80 liszt
5 dkg félfogós liszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
3 dl víz
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
1 evőkanál ecet
1 teáskanál só
4 dkg élesztő
20 dkg öregtészta


Öregtészta:

3 dc víz
1 kanál olaj
1 kávéskanál só
15 dkg BL55
15 dkg BL 80
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
Az öregtészta adag három kenyérhez elegendő.








4 megjegyzés:

Icus írta...

De szépségesek. És még egészségesek is.

micuska írta...

Hú, de finomak! Terike! Szerinted a Római Tál megfelelne "cserépedénynek?"

Atkáriné Terike írta...

Icus: Egészségesek és finomak is!

micuska: Igen! Az enyém is Római Tál. Kicsit be kell áztatni sütés előtt!

micuska írta...

Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...