2010. szeptember 1., szerda
Cserepes kenyerem
40 dkg liszt BL80
10 dkg liszt BF55
1 nagykanál Rozs liszt
1 nagykanál Graham liszt
1 nagykanál Tönköly búza liszt
KB 3 dc víz
4 dkg élesztő
2 kávéskanál só
1 kanál cukor
1 kanál ecet
20-25 dkg öregtészta
Öregtészta:
3 dc víz
30dkg BL 80 liszt
20 dkg Graham liszt vagy Tönköly búza liszt)
1 teáskanál cukor
Ez az adag öregtészta, KB három kenyérhez elég!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Igazán profi vagy............csodásak a kenyereid/is/! :)))
Köszönöm szépen! Megtisztelő , de nem gondolom, hogy profi vagyok ,csupán nagyon szeretek sütkérezni!
Ez de szép kenyér!
Lehet, hogy holnap kipróbálom én is a receptet.
Compot! Köszi a dicséretet és várom az eredményt!
Terike, segítségre van szükségem. Megsütöttem a kenyeret most reggel, de nekem nem lett cserepes. Bevágtam a tetejét, az is majdnem begyógyult. A receptet követtem, viszont a sütésnél lehet valami, amit nem úgy csináltam.
Meg kell kenni a tetejét vízzel? Biztos finom a kenyér, még forró, nem vágtam fel, meg el akarom vinni a gyerekemnek, majd ott vágjuk fel.
Nem találok szavakat! :)
Beillik egy reneszánsz vacsorába is, olyan gyönyörű és különleges!
Compot! Kicsit elkéstem a válasszal ne haragudj!
A sütés előtt lespriccelem vízzel és úgy teszem rá a tetőt. Az a tapasztalatom, hogy akkor lesz cserepesebb, ha kicsit erősebben megsütjük, pirosra.
Mikor kiveszem a sütőből akkor ismét lespriccelem.Írod,hogy még forró. A cserepesedés a kihülési folyamat végén látszik. Mikor forró még nem cserepes.
Szeretném látni a művedet!
Nagyon örülök és kiváncsi vagyok ,hogy ízlett? Üdvözöllek Terike
Terike, köszönöm a válaszodat, a következő kenyeret eszerint fogom sütni. Kb. a hétvégén. Ma bagettet sütöttem, nagyon finom lett.
Ha sikerül a kenyerem, felteszem a blogomba.
Nagyon szivesen. Sok sikert és várom !
Megjegyzés küldése