2010. szeptember 1., szerda
Mákos korona.
45 dkg liszt BL55
5 dkg rétesliszt
5 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
2,2 deci tejszín KB.
4 dkg élesztő
1 vanilliás cukor
2 egész tojás
+1 tojás a kenéshez.
Töltelék:
20 dkg mák
5-6 dkg cukor
10 szem aszalt szilva.
Azt hiszem, a fázis fotók alapján mindenki el tudja készíteni.
Ha nem boldogulsz, szívesen segítek!
Nagyon finom és csak annyi zsírt tartalmaz amennyi a tejszínbe van.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Kedves Terike,
csak ámulok és bámulok a sok gyönyörü kalácson. Gratulálok hozzá, nemcsak szépek, de biztosan nagyon finomak is.
Szívesen megsütném a mákos koronát. Egy kérdés hozzá: nem kell bele élesztö?
Üdvözlettel Rita Németországból
Kedves Rita! Jaj kimaradt az élesztő! Köszönöm hogy észrevetted!
Örülök,hogy tetszenek a munkáim.
Igen, nagyon finomak is!
Sütésre fel!
Üdvözöllek Terike
Már megint csuda szépet csináltál!:)
Köszönöm! És nagyon finom is!
EGYSZERŰEN CSODÁLATOS!
Terike!
Művész vagy! :)
Túlzás, de köszönöm szépen!
Csupán csak boldoggá tesz a sütkérezés!
Terike!
Gratulálok a munkáidhoz, egytől-egyik csodásak! A mákos kalácsot biztos megsütöm, mert nagyin tetszik! Köszönöm!
Megjegyzés küldése