Grillezhető házi sajt.
Köszönöm Eszter Kálmán!
4,5 liter tejből: 58 dkg sajt lett.
4,5 liter tej
6 kávéskanál só
2 teáskanál citromsav (kicsit púposan)
A sót és a citromsavat összekeverjük.
A tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és apró adagokban belekeverjük a citromsavas sót.
Mikor a túrószerű sajt összeáll és a tej savóvá válik, akkor óvatosan egy ruhával, gézzel bélelt szűrőbe szedjük. Lecsöpögés után, ez pár perc, átrakjuk a mondjuk rámás tálkába, amit előzőleg belülről kifelé kiszurkáltunk. Kanállal jól belenyomkodjuk a már keményedő sajtot és lefedve súllyal préseljük 20-30 percig.
Lehet ízesíteni is az edénybe rakás előtt. Kettő óra múlva már lehet fogyasztani, teflonban grillezni.
Nagyon finom ízű sajtot kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése