2014. június 19., csütörtök

Megmentettük az életét de Ő önálló akart lenni! 9 fotó.

Életben maradt a borsóaratáskor ez a pici nyuszi. Az óriásgépek megsemmisítették a nyuszi fészket és csodával határos módon ez a csöppség életben maradt.Ha nem hozzuk haza, biztos halál vár rá, hiszen a letarolt több kilométeres borsóföldön egyedül maradt.
Van egy törpenyuszink és egy tengerimalacuk, azonnal befogadták a kis árvát. Nagyon szépen feltalálja magát és ha minden rendbe lesz,  felcseperedik, visszatudjuk vinni a természetbe. 
Nálunk a kisállatoknak nagyon jó helye van! A természetben vannak ,számukra készített nyári lakban. Fű, széna, nyuszi táp, víz és sok zöldségféle a táplálékuk, ami a kicsinek is reméljük megfelel. 
A tengerimalac nagy gondossággal takarítja fülét szemét, nagyon aranyosak!
Most inkább a tengerimalachoz vonzódik, bár szeretettel bújik a törpenyuszihoz is.
Van egy várandós Cipó nevű cicánk és Ő is elfogadta a nyuszikát, sőt a nyuszika is vonzódik hozzá!
Nagyon szeretnénk felnevelni az árva kisállatot és boldogan vissza engedni a természetbe!

Utóirat:
Sajnos vagy szerencsére a mi kicsi nyuszink megszökött, három nap után. Nem szomorkodunk, mert meggyőződtünk róla, hogy Ő már tudott enni és így a természetben biztos jobb helyen lesz!
A nyuszik hamar önállósodnak és bízunk benne, hogy feltalálja magát. A kertünk végében hatalmas kukoricaföld van reméljük arra vette az irányt!
16 nap után kezdenek szilárd táplálékot fogyasztani. Amikor 30 naposak lesznek, teljesen        leválasztódnak, és önállóvá válnak. 
2 megjegyzés:

Péterváriné Bakos Judit írta...

Nagyon cuki kis nyuszi, és biztos vagyok benne, hogy jó irányba indult. De szüksége volt Rátok és a szeretetetekre, hogy túlélje és kipihenje a fészek elvesztését, mint írtad, ott nem lett volna esélye. Ezt Ti adtátok meg neki. (o:

Terike írta...

Kedves Judit!
Mi is így gondoljuk, és ha mennie kellet akkor biztos így van jól!
Bár nagyon sajnáltuk, így van ez rendjén.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...