2012. február 22., szerda

Ünnepi zsemlék.














300 ml víz
 50 ml tej
3 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet (20%)
3 kávéskanál só
1 evőkanál porcukor
80 dkg BL 55 liszt
2 dkg élesztő
+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
140 ml víz
15 BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
½  kávéskanál só
2 dkg élesztő

4 megjegyzés:

Anazar írta...

Be csinoskák!!

Rozi írta...

Terike!

Nagyon szépek,sőt gyönyörűek,nagyon ügyes vagy!

Bevallom Neked már régebb elvittem a Blogod címét hogy rögtön lássam az újabb alkotásod!

Vicuska írta...

Nagyon mutatós!!!

Illéskrisz Konyhája írta...

Micsoda gyönyörűség, el áll a lélegzetem! De hát tőled ezt már megszoktam!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...