2011. november 2., szerda

Kenyér és kenyérlángos.







700  ml víz
6 evőkanál olaj
2 evőkanál ecet (20%)
6 kávéskanál só
2 evőkanál porcukor
1kg 60dkg BL 55 liszt
4 dkg élesztő
+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
140 ml víz
15 BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
½  kávéskanál só
2 dkg élesztő


Kenyérlángos.

A tésztából elvettem egy nagy maréknyi gombócot. Külön kelesztettem meg és tepsibe terítettem.
180 fokon majdnem készre sütöttem. Kivettem a sütőből és meg kentem 3dl fűszeres tejföllel, majd szórtam rá apró darabokra vágott kolbászt, tepertőt ,zöldhagymát.
Felül gazdagon reszelt sajtot.
Visszatettem a sütőbe és készre sütöttem.
Nagyon finom lett! Érdemes megsütni.


3 megjegyzés:

Amparo írta...

¡Que bueno todo! El pan estupendo.
Saludos.

trollanyu írta...

Csodaszép lett ez is:) Hétvégére fehér kenyeret kell sütnöm, mert olyat kértek a gyerekek, mint amilyet Magyarországon lehet kapni. Tőled viszek majd receptet:)

MJ írta...

Kenyérlángos. Nagyon finom. Egyik barátom "magyar pizza" névvel illeti. Találó név, táplálkozási szokásainkat nézve:
http://mjozsef.blogspot.com/2011/10/magyar-pizza.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...