2012. január 13., péntek

A Magyar Kultúra Napja 2012 január 22


Nagy megtiszteltetés számomra, mert felkértek a Magyar Kultúra Napja alkalmából , kenyér és kalács bemutatóra.






2012. január 12., csütörtök

Csak egy kis jel kellene!




Kedves Olvasóim! 
                           Ti hogy gondoljátok?

Boldog vagyok, mert olvasni,  209-en jártok hozzám!  Nagyon köszönöm mindenkinek!

Tudnotok kell, hogy (majdnem) minden nap benézek én is hozzátok, sokszor észrevétlenül. Egyszerűen  lehetetlen  mindenkihez eljutni .  Pedig nagyon jó lenne!
Minden olvasónkkal jó lenne minden nap  kontaktusban lenni, pár szó erejéig, de ez nem férne bele egy napba. 
 Megjegyzés nélkül viszont úgy tűnik, hogy elhanyagoljuk egymást. 
Már annyit törtem a fejem, hogyan tudnék jelet adni, mikor meglátogatok egy oldalt? Tudatni,hogy ott jártam!
Az meg illetlen, hogy egy üres megjegyzést küldjek.
Nekem sokat jelentene, ha megjegyzés nélkül is tudnám, hogy ki járt nálam!

Most már tudjátok, sok esetben észrevétlenül, de figyelemmel kísérlek benneteket!

Kíváncsi vagyok véleményetekre!


Szeretettel várlak benneteket!

2012. január 11., szerda

Tepsis kenyér.

Nem cserépben, nem jénaiban sütöttem ezt a kenyeret.
 A kicsiny teatűzhelyben 

 tepsiben sült.
Lassan megtanulok tüzelni, egyre szebbek a kenyereim.




2012. január 9., hétfő

Napfényes december.

Decemberben voltak gyönyörű napfényes napok. 
A lakásban is fényárban úsztunk. De jó volt!








2012. január 8., vasárnap

Fantáziám határtalan.

Szavak nélkül.










és, csak pár szóval!
Megálmodtam, megsütöttem  és elégedett vagyok.
A mai napon kiéltem a kreativitásom és persze, áhítom a dicséretet!


Hull a hó.



Kányádi Sándor: Aki fázik

Aki fázik, vacogjon,
Fújja körmét, topogjon,
Földig érő kucsmába,
Nyakig érő csizmába!
Burkolóddzék bundába,
Bújjon be a dunyhába,
Üljön rá a kályhára,
Mindjárt megmelegszik!






2012. január 7., szombat

Tepsis finomság. Fotókkal mondom el.

Végy egy tepsit.
Alól savanyú  káposzta.
 Káposztára a hús és a fűszerek. Só, bors, delikát, fokhagyma. + Fél vöröshagyma egy kanál zsíron megdinsztelve.


 Húsra a füstölt kolbász.
 Kolbászra ismét a káposzta.


A szalonna alatt megkentem ételízesítős tejföllel amibe én egy tojássárgáját kevertem .
Majd beborítottam alufóliával. Mehet a sütőbe.

Mikor megpuhult minden, levettem a fóliát és pirosra sütöttem.


  Fenséges egytálétel. 


2012. január 4., szerda

Tüzelni is tudni kell!

Istenien süt a mini kemencém! Az új tűzhelyemmel ismerkedem és tanulom a fűtést. 

 Nem az ő hibájából, de majdnem megégett a mai kenyerem. Lehet,hogy nagyon sok fát tettem rá?  Ma cukor helyett mézet  raktam, lehet, hogy attól pirult hamarabb?
Találgatok és tanulok!






2012. január 2., hétfő

Joghurtos kenyér.Nagyon finom!


A jénai belső átmérője 23 cm.
Magassága 10 cm
A jénai  tetőt nem tudtam ráborítani, ezért sütőpapírt tettem a tetejére,  nehogy megégjen.




100 ml víz
175 g joghurt
3 evőkanál olaj
2 kávéskanál só
1 evőkanál cukor
1 kanál ecet, 20%
70 dkg liszt  BL55
3 dkg élesztő
         +
A tegnap készített kovász.

Kovász:

140 ml víz
15 BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
½ kávéskanál só
2 dkg élesztő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...