Nagy megtiszteltetés számomra, mert felkértek a Magyar Kultúra Napja alkalmából , kenyér és kalács bemutatóra.
2012. január 13., péntek
2012. január 12., csütörtök
Csak egy kis jel kellene!
Kedves Olvasóim!
Ti hogy
gondoljátok?
Boldog vagyok, mert olvasni, 209-en jártok hozzám! Nagyon köszönöm mindenkinek!
Tudnotok kell, hogy (majdnem) minden nap benézek én is hozzátok, sokszor
észrevétlenül. Egyszerűen lehetetlen mindenkihez eljutni . Pedig nagyon jó lenne!
Minden olvasónkkal jó lenne minden nap kontaktusban lenni, pár szó erejéig,
de ez nem férne bele egy napba.
Megjegyzés nélkül viszont úgy tűnik, hogy elhanyagoljuk egymást.
Már annyit törtem a fejem, hogyan tudnék jelet adni, mikor
meglátogatok egy oldalt? Tudatni,hogy ott jártam!
Az meg illetlen, hogy egy üres megjegyzést küldjek.
Nekem sokat jelentene, ha megjegyzés nélkül is tudnám, hogy ki
járt nálam!
Most már tudjátok, sok esetben észrevétlenül, de figyelemmel
kísérlek benneteket!
Kíváncsi vagyok véleményetekre!
Szeretettel várlak benneteket!
2012. január 11., szerda
Tepsis kenyér.
Nem cserépben, nem jénaiban sütöttem ezt a kenyeret.
A kicsiny teatűzhelyben
tepsiben sült.
Lassan megtanulok tüzelni, egyre szebbek a kenyereim.
2012. január 9., hétfő
2012. január 8., vasárnap
Fantáziám határtalan.
Szavak nélkül.
és, csak pár szóval!
Megálmodtam, megsütöttem és elégedett vagyok.
A mai napon kiéltem a kreativitásom és persze, áhítom a dicséretet!
Hull a hó.
Kányádi Sándor: Aki fázik
Aki fázik, vacogjon,
Fújja körmét, topogjon,
Földig érő kucsmába,
Nyakig érő csizmába!
Fújja körmét, topogjon,
Földig érő kucsmába,
Nyakig érő csizmába!
Burkolóddzék bundába,
Bújjon be a dunyhába,
Üljön rá a kályhára,
Mindjárt megmelegszik!
Bújjon be a dunyhába,
Üljön rá a kályhára,
Mindjárt megmelegszik!
2012. január 7., szombat
Tepsis finomság. Fotókkal mondom el.
Végy egy tepsit.
Alól savanyú káposzta.
Káposztára a hús és a fűszerek. Só, bors, delikát, fokhagyma. + Fél vöröshagyma egy kanál zsíron megdinsztelve.Kolbászra ismét a káposzta.
A szalonna alatt megkentem ételízesítős tejföllel amibe én egy tojássárgáját kevertem .
Majd beborítottam alufóliával. Mehet a sütőbe.
Mikor megpuhult minden, levettem a fóliát és pirosra sütöttem.
Fenséges egytálétel.
2012. január 5., csütörtök
2012. január 4., szerda
Tüzelni is tudni kell!
Istenien süt a mini kemencém! Az új tűzhelyemmel ismerkedem és tanulom a fűtést.
Nem az ő hibájából, de majdnem megégett a mai kenyerem. Lehet,hogy nagyon sok fát tettem rá? Ma cukor helyett mézet raktam, lehet, hogy attól pirult hamarabb?
Találgatok és tanulok!
2012. január 3., kedd
2012. január 2., hétfő
Joghurtos kenyér.Nagyon finom!
A jénai belső átmérője 23 cm.
Magassága 10 cm
A jénai tetőt nem tudtam ráborítani, ezért sütőpapírt tettem a tetejére, nehogy megégjen.
100 ml víz
175 g joghurt
3 evőkanál olaj
2 kávéskanál só
1 evőkanál cukor
1 kanál ecet, 20%
70 dkg liszt BL55
3 dkg élesztő
+
A tegnap készített kovász.
Kovász:
140 ml víz
15 BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
½ kávéskanál só
2 dkg élesztő
2012. január 1., vasárnap
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)