A jénai belső átmérője 23 cm.
Magassága 10 cm
A jénai tetőt nem tudtam ráborítani, ezért sütőpapírt tettem a tetejére, nehogy megégjen.
100 ml víz
175 g joghurt
3 evőkanál olaj
2 kávéskanál só
1 evőkanál cukor
1 kanál ecet, 20%
70 dkg liszt BL55
3 dkg élesztő
+
A tegnap készített kovász.
Kovász:
140 ml víz
15 BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
½ kávéskanál só
2 dkg élesztő
6 megjegyzés:
Nagyon szép a kenyered! Ma sütöttem krumplisat, de szívesen kipróbálnám ezt is! Muszály bele a + kovász ?
Éva! Muszáj! Attól lesz igazi kenyér íze és illata.
Miért óckodsz a kovász készítésétől?
Annyira egyszerű.
Víz,olaj, só,liszt, élesztő. Jól felverni és kész. Ennyi az egész.
Próbáld meg!
Gyönyörű, mint mindig.
Ha jénaiban sütöd, előnyére válik? Én még nem próbáltam, tepsiben szoktam sütni.
Gerdi!
Köszönöm szépen!
Jénaiban ,tetővel az igazi!
Sokkal szebbre sül és a színe is gyönyörű lesz.
Eddig cserépedényben sütöttem,de a kicsi sparheltemnek a sütőjébe nem fér be a cserépedény.
Ezért sütöm most jénaiban. Mindkettőbe nagyon szépre sül a kenyér.
Terike, köszönöm a választ, ki fogom próbálni.
Boldog új évet Nektek!!!
Terike! Nekem egy kicsit kisebb a jénaim: 21 cm széles felül. Megpróbáljam ezt az adagot mrgsütni benne? És még valami: nem kell gőzösíteni a sütőt? Mert a tetőt biztosan nem lehet rátenni, mert úgy nézem, hogy a te kenyered is jócskán magasabb lett.
Köszi a választ.
Kati
Megjegyzés küldése