Ez a kenyér gyorsan elkészíthető, hiszen dagasztás után mehet a sütőedénybe és ha duplájára kelt, már lehet is sütni!
A sütő aljába teszek egy vízzel telt edényt és a sütés végéig bent hagyom.
Finom ropogós vastagabb kenyérhéj és lágy rugalmas kenyér-bél.
Ebből az adagból kettő kenyeret sütöttem.
Hozzávalók:
530 ml víz (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
5 kávéskanál só (csapósan)
1000 gr BL55 liszt
+ a kovász.
Kovász: (este kell elkészíteni)!
250 ml víz
250 gr BL 55 liszt
40 g élesztő
A kovászból és a hozzávalókból gyenge, lágy tésztát dagasztunk. Lisztezett deszkán megformázzuk, betesszük a papírral kibélelt formába. Duplájára kelesztjük, lespricceljük vízzel és forró 230 fokos sütőbe tesszük.
Villanysütőben 45-50 perc a sütési idő.
3 megjegyzés:
Nagyon tetszik, kifogom próbálni! Most van egy szintén kovászos kenyér amit már kétszer elkészítettem nagyon finom. Szeretem kipróbálni ha látok valami mást!
Próbáld ki Éva, nagyon finom és egyszerűen elkészíthető!
Megjegyzés küldése