2011. augusztus 14., vasárnap

Gazdag Ferdinánd



Gazdag Ferdinánd tekercs

Tészta:

50dkg liszt

5dkg margarin

2tojássárga

3dkg cukor

1kávés kanál só

2dl tej

4dkg élesztő

Kenéshez:

13dkg margarin

10dkg porcukor

1vanilliáscukor

Pici citromhéj

Igény szerint mazsola

2-3kocka tortabevonó csoki

3-4szem aszalt szilva

Megfuttatjuk az élesztőt.

A tészta hozzávalóiból közepes kemény tésztát dagasztunk.

10-15perc pihentetés után fél cm vastagra kinyújtjuk a tésztát.

Megkenjük a habosra kevert krémmel és megszórjuk mazsolával, csokival és aszalt szilvával.

Felcsavarjuk, és 2cm szeleteket vágunk, majd lefektetve tepsibe rakjuk.

180 fokos sütőbe pirosra sütjük. A készre sülés előtt kivesszük a sütőből és meglocsoljuk 1dl tej és 1 vaníliás cukor keverékével.

4 megjegyzés:

Vicuska írta...

Nagyon szeretjük a kel tészta minden fajtáját! Mennyi finomság belekerült!

Vicuska írta...

:D kel tészta- kelt tészta, kell tészta!!!

trollanyu írta...

Terike, ez is gyönyörű lett:) Nagyon szeretjük a Ferdinénd tekercset, ilyen gazdagon meg pláne szeretnénk:)

baratella írta...

Tényleg gazdag, de vajon miért pont Ferdinánd???
Legyen inkább Ferkó!(Ferenc még is csak gyakoribb név.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...