Almás szilvás linzer.
Tészta:
½ kg liszt
10 dkg zsír
10 dkg cukor
1sütőpor
1 vaníliás cukor
1 tojás
Pici só
6-8 szem alma
6-8 szem szilva.
Kevés zsemlemorzsa, cukor, fahéj az alma forgatásához
1tojás a kenéshez
A tésztához valókból közepesen lágy tésztát gyúrunk, és kettő gombócot formálunk.
Az egyik gombócot kerek lappá nyújtsuk, beleterítjük a sütőformába és megszórjuk zsemlemorzsával.
Az almát meghámozzuk és félbe vágjuk. A szilva szemeket is kettévesszük.
A fél almákat meghempergetjük a zsemlemorzsa, a cukor és a fahéj keverékében.
A fél szilvát az alma magház helyére tesszük, és így arccal lefelé rárakjuk a tésztára.
Befedjük a másik kerekre nyújtott lappal és megkenjük tojással. Villával megszurkáljuk és 180 fokos forró sütőben szép pirosra sütjük.
Tészta:
½ kg liszt
10 dkg zsír
10 dkg cukor
1sütőpor
1 vaníliás cukor
1 tojás
Pici só
6-8 szem alma
6-8 szem szilva.
Kevés zsemlemorzsa, cukor, fahéj az alma forgatásához
1tojás a kenéshez
A tésztához valókból közepesen lágy tésztát gyúrunk, és kettő gombócot formálunk.
Az egyik gombócot kerek lappá nyújtsuk, beleterítjük a sütőformába és megszórjuk zsemlemorzsával.
Az almát meghámozzuk és félbe vágjuk. A szilva szemeket is kettévesszük.
A fél almákat meghempergetjük a zsemlemorzsa, a cukor és a fahéj keverékében.
A fél szilvát az alma magház helyére tesszük, és így arccal lefelé rárakjuk a tésztára.
Befedjük a másik kerekre nyújtott lappal és megkenjük tojással. Villával megszurkáljuk és 180 fokos forró sütőben szép pirosra sütjük.
2 megjegyzés:
Milyen jól mutat a süti, finom a tartalma is!
Ez nagyon guszta és ötletes! :)
Megjegyzés küldése