2021. november 18., csütörtök

Kovászos kenyér, vekkerrel sütve.


180 g öreg-tészta

 (ezt az előző sütésből vettünk ki még a só hozzáadása előtt, ezt nevezzük vekkernek) .


 Összeállítás: A 180 g öreg-tészta az üvegből,
 1200 g BL-50 liszt ,
 800 ml. víz
 25 g só
 Közepesen kemény állagúra dagasztani majd 3x hajtogatni.

 A harmadik hajtás után formázni és edénybe tenni. 
Ez után már nincs több dolgunk mint figyelni az üvegben a vekkert
Mikor bőven a duplájára kelt akkor hideg sütőbe tenni 230 fokra.állítani a sütőt.1 óra beborítva majd csökkenteni  a hőfokot és 20- 25 percig még sütni, erős pirosra.
 Ha pontosan követed a leírást, garantálom gyönyörű kenyered lesz!

Megjegyzés:
Lehet bele tenni egy közepes méretű főtt burgonyát is!




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...