2015. december 13., vasárnap

Görhe, ahogy én csinálom.

Omlós, pogácsa alakúra sütött kukoricatészta.


Hozzávalók:
2dl forralt tej
1dl cukor
2dl kukorica dara

1dl étolaj
2 egész tojás
1 sütőpor
2dl liszt
1 vaníliás cukor (el is maradhat)

Legalább egy éjjelen át dagadni kell a kukoricadarának, ezért sütés előtti estén a cukorral megízesített forralt tejbe kell kavarni a darát.  
Reggel nagyon habosra kavarni a kettő tojást egy kanálnyi cukorral, majd hozzá adagolni az olajat és végül a sütőporos lisztel együtt az esti ázott darához adni és fakanállal nagyon jól összedolgozni, kikeverni a tésztát. 
Kicsit folyékony állagú a tészta de nem kell megijedni, mert sütéskor dagadni fog!
Most pedig ismét a dagadás ideje, egy órán át hagyni kell a tésztát az edénybe és jöhet a kanalazás!
Egy bő evőkanállal csorgatok a sütőpapírra és hagyom kicsit szétterülni. Elég lapos lesz de sütés közben kicsit felemelkedik és szép fényes kérge lesz. Mikor mind a tepsiben van, kristálycukorral megszórom a tetejét.
180 fokos sütőbe teszem és addig sütöm, míg alol felül szép piros lesz. 
Isteni finom, igazán a régi időket emlékezteti ez a kiváló finomság!
.

3 megjegyzés:

undercover írta...

Kedves Terike!
Nagyon tetszik nekem ez a recept, kipróbálom a napokban! Köszönöm. Ha van még ilyen régi recepted, nagy örömmel látnám.

Ferencné Atkári írta...

Próbáld ki bátram nagyon finom, mi mindannyian nagyon szeretjük. Egyszerű és finom is!
Keresgélek a régi receptjeim között és ha találok régit, akkor hozom!
Üdv: Terike

Eszter Hossó írta...

Szép napot! Érdeklődnék hogy a sima lisztet nem lehet a darával helyettesíteni? Keresem én is az igazak görhe receptet, mert mikor kicsi voltam a nagypapám isteni porhanyós görhéket csinalt, szeretném kipróbálni én is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...