2014. január 17., péntek

Kukoricalisztes almáspiskóta.








6 tojás
6 evőkanál nádcukor
2 evőkanál BL55 fehér-liszt
4 evőkanál kukorica-liszt
1 vanillincukor
kevés citromhéj
1 teáskanál sütőpor
+
3 evőkanál nádcukor a tepsi aljára
4 közepes méretű savanyú alma.

A tojássárgát cukorral vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. 
Felverjük a tojásfehérjét és óvatosan összevegyítjük a kikevert tojássárgával és a sütőporral elvegyített lisztel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe nádcukrot szórunk és a vékony gerezdekre vágott almaszeleteket sorba rakjuk a cukorra. 
40-45 perc a sütési idő 170 fokon. Forró sütőbe kell tenni és végig ezen a hőfokon sütni. 
Mikor szép pirosra sült kiborítani a tepsiből és az alma a tetejére kerül. Nagyon finom, pikáns ízű a kukoricától és a savanyú almától. 
Érdemes megsütni, biztos siker! 






5 megjegyzés:

Szera írta...

Nagyon tetszetős! Ugye, nem baj, ha megosztom a blogomom? Szép estét! :)

martinelli írta...

Érdeke, biztos finom is.

Atkáriné Terike írta...

Kedves Szera, bátran megoszthatod, örülök és köszönöm szépen! Üdvözlettel Terike

Atkáriné Terike írta...

Martinelli: Érdemes megsütni, nagyon finom és egyszerű! Üdv: Terike

Szera írta...

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...